Toshiba’s CEVO-Engine effent pad voor televisie van de toekomst

Door: Toshiba Consumer Products  06-04-2011
Trefwoorden: Electronica, Toshiba, Consumer products

   55ZL1 biedt briljant beeld, geavanceerde 3D en gepersonaliseerde tv  

Schijndel, 6 april 2011 – Toshiba Consumer Products lanceert binnenkort een nieuw multi-processorplatform: de CEVO-Engine. Dit krachtige platform biedt de rekencapaciteit die nodig is om de consument een scala aan innovatieve high-end tv-applicaties te kunnen aanbieden. Zoals de studiomonitortechnologie Auto Calibration, die garant staat voor beelden van studiokwaliteit, verbeterde 3D-functies, bijvoorbeeld voor de conversie van 2D- naar 3D-content, gezichtsherkenning voor het automatisch personaliseren van tv-instellingen en tal van aansluitmogelijkheden voor randapparatuur en de toegang tot webgebaseerde diensten. Tegelijk met de CEVO-Engine presenteert Toshiba de eerste tv ter wereld die werkt met dit platform: de 55ZL1. Dit toestel is niet alleen voorzien van de 3D-active shutter-technologie, maar ook van ’s werelds eerste 512-cluster local dimming Pro-LED512-paneel.  

Motor achter innovaties
“De CEVO-Engine is de motor achter de vele innovaties die Toshiba voor de komende tijd op tv-gebied in petto heeft: unieke applicaties die profijt trekken van de superieure prestaties van het multi-processor,” zegt Dirk de Man, Product Category Manager bij Toshiba.  

Studiomonitorkwaliteit thuis
De CEVO-Engine brengt een enorme verbetering van de beeldkwaliteit binnen bereik. De chip stuurt de nieuwe Auto Calibration-tool aan die automatisch de beeldscherminstellingen optimaliseert, zodat films worden weergegeven met exact de kleuren en grijsschaal zoals de regisseur die voor ogen had. De kleuranalyseaanpak1, die tot nog toe uitsluitend door professionals gebruikt werd, vereiste altijd de inzet van een externe computer. De CEVO-Engine kan de benodigde berekeningen zelf uitvoeren.  

Advanced-3D: van 2D naar 3D
Aangezien 3D-content nog tamelijk schaars is, biedt de CEVO-Engine de mogelijkheid om 2D-beelden in 3D-beelden om te zetten. Om 3D-beelden van hoge kwaliteit uit een 2D-bron te kunnen destilleren, maakt Toshiba gebruik van 3D-rendering. Met de Depth Control-functie kan de gebruiker zelfs het 3D-effect aanpassen. De Intelligent 3D+-software die op het platform draait, levert een verdere verbetering van de beeldkwaliteit in de 3D-modus op. De software zorgt voor schitterende kleuren en maximale helderheid en elimineert interferenties en ‘ghost images’ door de responstijd van het scherm met behulp van de zogenaamde ‘overdrive’-technologie te verlagen.  

Personal-TV: slimme huisvriend
De CEVO-Engine maakt de relatie tussen de gebruiker en zijn tv hechter. Op toestellen die zijn uitgerust met Personal-TV is het mogelijk persoonlijke beeldinstellingen en een persoonlijke lijst met tv-kanalen voor vier gebruikers op te slaan en opgenomen content per gebruiker te rangschikken. Ook kan de tv het volumeniveau van iedere gebruiker na uitschakeling van het toestel onthouden. De gezichtsherkenningsapplicatie2 is in staat om via de ingebouwde camera de identiteit van maximaal vier kijkers die voor het scherm zitten vast te stellen. Personal-TV selecteert vervolgens hun persoonlijke instellingen. De tool kan tevens zien of er überhaupt iemand voor het toestel zit. Hij zet de tv automatisch in de standby-stand als er een tijdje niemand kijkt. Dit spaart energie en vermindert de ecologische footprint van gebruikers.  

Smart-TV: virtuele wereld binnen handbereik
De CEVO-Engine voert tevens geavanceerde Smart-TV-functies uit. Zo geeft de multi-processor toegang tot Toshiba Places, Toshiba’s online platform voor het streamen, kopen en delen van webgebaseerde content en services. Ook ondersteunen tv’s die worden aangedreven door de CEVO-Engine de HbbTV (Hybrid broadcast broadband TV) 3-standaard. En last but not least faciliteert de chip het maken van HDD (hard disk drive)-videopnames. De gebruiker kan via een druk op de knop, met behulp van een handmatige timer of de elektronische tv-gids, een opname starten.  

55ZL1: eerste tv met CEVO-Engine
De 55ZL1 van Toshiba is ’s werelds eerste tv met de high-performance CEVO-Engine. De tv biedt de volgende CEVO-powered functies: Auto Calibration, 3D-active shutter-technologie met 2D-naar-3D-conversie en 3D Depth Control, en Intelligent 3D+. Daarnaast is het toestel voorzien van Personal-TV4, Smart-TV, met directe toegang tot Toshiba Places, HbbTV5-ondersteuning en HDD-videorecording, plus een soundbar die een verbluffend mooi en natuurlijk geluid produceert. De 55ZL1 wordt geleverd met een 500 GB HDD die eenvoudig en onopvallend achterop de tv te plaatsen is.  

Primeur: 512-cluster local dimming
De 55ZL1 beschikt over een LED-paneel met een 512-cluster local dimming-oplossing waarmee content en backlight-niveau nauwkeurig op elkaar afgestemd kunnen worden. Dit resulteert in een perfecte zwartweergave en grijsschaal. 3.072 LED’s, die zijn geïntegreerd in het paneel-backlight realiseren een helderheid van maar liefst 1.000 cd/m2. Dit zorgt ervoor dat, zelfs wanneer de gebruiker is overgeschakeld op de 3D-modus met active shutter-bril, het niveau van de helderheid vergelijkbaar is met het niveau dat tot nu toe alleen in de 2D-modus haalbaar was.  

Gezinsuitbreiding op komst
“Later dit jaar willen wij meer tv’s met de CEVO-Engine op de markt brengen,” aldus De Man. “Het ligt in de bedoeling om het multi-processorplatform, inclusief de daaraan gerelateerde functies, zowel te integreren in onze goedkopere WL-serie als in de nog uit te brengen YL-serie. Beide series, mét 3D-active shutter-technologie, zullen naar verwachting leverbaar zijn in de beeldschermformaten 107 cm (42”), 117 cm (46”) en 140 cm (55”).  

Toshiba Places
Via Toshiba Places, het content- en servicesplatform van Toshiba, kunnen zowel klanten als niet-klanten met een druk op de knop content en services benaderen, kopen en delen met familie en vrienden over de hele wereld. Via de laptop, tablet, tv of anderszins. Meer dan een standaard webbrowser of dedicated gebruikersinterface hebben zij daar niet voor nodig. Het aantal marktplaatsen op Toshiba Places neemt snel toe. Een groot aantal partners van Toshiba biedt inmiddels producten en services op het platform aan. Op dit ogenblik zijn er acht marktplaatsen live: Music Place, Video Place, Social Place, News Place, TV Place, Game Place, App Place en Services Place. En dat is nog maar het begin... Meer informatie: www.toshibaplaces.com  

Beschikbaarheid en prijs
De 55ZL1 is leverbaar in mei 2011 tegen een adviesprijs van € 5.999 inclusief BTW.    

1   Analyzer TPA1 is als optie leverbaar of via de setup-service van de reseller.
2   Of gezichtsherkenning geboden wordt, is afhankelijk van het model tv.
3   Omdat HbbTV een recente standaard is, kan voor het updaten van tv-software 100% compatibiliteit met nieuwe services vereist zijn.
4   Personal-TV zonder gezichtsherkenning.
5   Omdat HbbTV een recente standaard is, kan voor het updaten van tv-software 100% compatibiliteit met nieuwe services vereist zijn.  

Specificaties
·         Eerste model met nieuwe CEVO-Engine
·         Full HD 16:9 LCD512-paneel met Direct LED-backlight, 1.920 x 1.080 pixels
·         Pro-LED512-paneel met 512-cluster local dimming en 3.072 LED’s
·         3D Full HD
·         Auto Calibration
·         Active Vision M800 HD (frame refresh rate: 800 / frequentie: 200 Hz)
·         Advanced-3D: high-performance conversie van 2D naar 3D, inclusief Depth Control, Intelligent 3D+, 3D Resolution+
·         Personal-TV: voorinstellingen voor maximaal vier gebruikers
·         Smart-TV: directe toegang tot Toshiba Places, HbbTV4, geïntegreerde WLAN-interface, Windows® 7-compatibiliteit, PVR-functie, ingebouwde 500 GB HDD
·         Soundbar voor superieur klankbeeld
·         Geïntegreerde DVB-T/DVB-C/DVB-S-tuner, CI+
·         Eco-Flower
·         Schermformaat: 140 cm (55”)    

Over Toshiba
Toshiba Consumer Products is onderdeel van Toshiba Europe GmbH (TEG), waarvan het Europese hoofdkantoor in Neuss (Duitsland) gevestigd is. Het moederbedrijf van Toshiba Europe GmbH, Toshiba Corporation, een van de grootste computer- en elektronicabedrijven ter wereld, is een toonaangevende fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten en power systems. Door deze uiteenlopende activiteiten te integreren, consolideert het bedrijf zijn positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba, dat opgericht is in 1875, beschikt over een wereldwijd netwerk van 730 ondernemingen en heeft 204.000 medewerkers in dienst. De jaaromzet bedraagt 75 miljard US$ (2009).  

Toshiba Consumer Products wordt in Nederland vertegenwoordigd door Megami, sinds 2009 actief op de Nederlandse markt als exclusief importeur van Toshiba.  

Meer informatie: www.megami.nl en www.toshiba.eu  

The Communication Force
 Anke van de Vliet
 Tel. +31 (0)23 - 5656850
[email protected]      

Trefwoorden: Consumer products, Electronica, Toshiba

Contact Toshiba Consumer Products

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share