Mensendieck Oefentherapie Willems Jansen J E G M

Contactgegevens Are these details correct?

Adres: Zandseveldpad 2 , 5845 CR Sint Anthonis, Noord-Brabant
Land van Cuijk

E-mail - Geen ingevoerd

Over Mensendieck Oefentherapie Willems Jansen J E G M

Oefentherapie Mensendieck is een paramedische behandelmethode, gericht op behandeling en voorkoming van klachten ten gevolge van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.

Basisgedachte
Mensen lopen, gaan zitten, staan op. Mensen bukken, tillen, springen etc. Niet iedereen gebruikt hierbij dezelfde spieren in dezelfde mate. Het bewegen gebeurt grotendeels onbewust en iedereen ontwikkelt zo zijn eigen houdings- en bewegingsgewoonten. Maar...niet al deze gewoonten zijn goed voor het lichaam. De basisgedachte van oefentherapie Mensendieck is dat iedereen via een gericht leerproces een voor hem/haar optimaal houdings- en bewegingspatroon kan aanleren.

Doel
Het verminderen, opheffen of voorkomen van klachten, uitgaande van ieders persoonlijke bewegingsmogelijkheden en rekening houdend met ieders leef- en beroepsomstandigheden. Het leren omgaan met bepaalde klachten en/of beperkingen.

Behandeling
Tijdens de eerste behandeling vindt er een vraaggesprek plaats om inzicht te krijgen in de klacht of de reden van komst. Hierna volgt er een lichamelijk onderzoek waarbij het houdings- en bewegingspatroon wordt onderzocht, evenals de spierkracht, -lengte en mobiliteit. Na deze eerste behandeling stelt de oefentherapeut een behandelplan op. Dit behandelplan wordt met de patient besproken en vervolgens zal de oefentherapeut dit behandelplan met hem/haar gaan uitwerken.
Het is de bedoeling dat de patiënt zelf actief aan de therapie deelneemt. Dit houdt in dat de patiënt zelf bewust gaat letten op zijn/haar houdings- en bewegingsgewoonten. Verbeteringen, die tijdens de behandelingen aangeleerd worden, moeten toegepast worden in het dagelijks leven.
Uiteindelijk is het de bedoeling door herhaling en training een gewoonte te maken van de geleerde houdingscorrecties.

Openingstijden

Featured Message

Neem vandaag contact op

16-11-2016

Extra Bedrijfsgegevens

Is Mensendieck Oefentherapie Willems Jansen J E G M in Zandseveldpad 2, Sint Anthonis Noord-Brabant 5845 CR uw bedrijf? Uw vermelding claimen en meer leads te trekken door het toevoegen van meer content, foto's en andere zakelijke informatie.

We hebben meer Advies diensten in Sint Anthonis Noord-Brabant beschikbaar op Hotfrog Nederland. U kunt uw zoektocht naar updaten Sint Anthonis Advies per locatie, trefwoord of service-opties.

Meer bedrijven in Sint Anthonis Noord-Brabant, 5845 CR, Nederland

Small Business Hub

Wij delen tips, ideeën en advies om u te helpen uw kleine bedrijf uit te breiden.

Bekijk de Small Business Hub

Uw profiel zonder advertenties

Heeft u overwogen om up te graden naar Hotfrog AdVantage? Geen concurrentie advertenties betekent exclusieve focus op uw bedrijf. U staat in het middelpunt.

Meer informatie

[3825843]