Extreme focus op functionele werkkleding

Extreme focus op functionele werkkleding van Helly Hansen Benelux B.v

Door: Helly Hansen Benelux B.v  12-01-2006
Trefwoorden: Bouw, Werkkleding

Twee jaar productontwikkeling in het Helly Hansen Workwear laboratorium in Noorwegen legde samen met omvangrijke investeringen de basis voor de nieuwe collectie, die te zien is op http://www.jcl.no/hhdemospolycotton/.
“Deze collectie betekent een grote stap voor Helly Hansen Workwear. Zij werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met eindgebruikers, trendanalyses, tests en conform nieuwe regelgeving op het gebied van kwaliteits- en veiligheidseisen voor werkkleding”, zegt Sales Director Theo Meijer van Helly Hansen Workwear.
Economisch gezien heeft het bedrijf de laatste jaren een positieve ontwikkeling doorgemaakt. De jaarlijkse verkoop is sinds 2000 verdubbeld. Vorig jaar steeg de omzet met 15 procent, en klom dit jaar tot meer dan 30 procent tot nu toe.
“Die groei is voor een groot deel te danken aan het succes in Europa. Daarnaast zit de verkoop in zowel de VS als in Azië in de lift. De ambitie nu is om werkelijk een uitdaging te vormen voor concurrenten in het topsegment van de branche”, zegt Meijer.


Veiligheid is cruciaal
De ontwikkeling geldt vooral voor de traditionele werkkleding (katoen en polycotton). Stoffen en prototypes zijn uitvoerig getest in het fabriekslaboratorium in Noorwegen. De ontwikkeling heeft twee jaar in beslag genomen.
“Wij hebben diverse soorten stoffen getest om de ultieme combinaties te vinden tussen comfort en stabiliteit. Verder heeft functionaliteit bij de productontwikkeling speciale aandacht gekregen. Verschillende groepen vakmensen gebruiken werkkleding namelijk op allerlei verschillende manieren en in verschillende situaties. Door de behoeften van die verschillende groepen te bestuderen hebben we zeven hoofdcollecties kunnen ontwikkelen die speciaal zijn afgestemd op 15 groepen vakmensen”, legt Marketing Manager Carena Huelsz uit. Ze voegt eraan toe dat Helly Hansen Workwear specialisten op het gebied van ontwikkeling en design heeft aangetrokken om het interne team te versterken.
Het resultaat komt ook voort uit de samenwerking met grotere bedrijven en aannemers, die de collectie de afgelopen jaren hebben getest en feedback hebben geleverd.
“We zien een duidelijk verband tussen functionaliteit en veiligheid. Voor ons is het belangrijk dat fabrikanten van werkkleding collecties ontwikkelen die zijn afgestemd op de behoeften van verschillende groepen vakmensen. De kleding moet functioneel zijn. Details zoals zakken en lussen moeten zo ontworpen zijn dat gereedschap gemakkelijk te pakken is. Ook het effectief afvoeren van transpiratievocht is belangrijk, net als bescherming tegen kou, wind en regen. Pasvorm, functionaliteit en kwaliteit zijn cruciale factoren die de veiligheid tijdens het werk beïnvloeden”, zegt Knut A. Johansen, hoofd afdeling gezondheid en veiligheid bij het grote Noorse aannemersbedrijf Veidekke.

Johansen is ervaren adviseur op het gebied van gezondheid en veiligheid, en geeft Helly Hansen Workwear sinds een aantal jaar feedback over stoffen, functionaliteit, zichtbaarheid en kwaliteit wat betreft bescherming tegen hitte, kou, wind en regen.

Trends
Veiligheid staat op dit moment hoog in het vaandel bij zowel plaatselijke overheden als de EU- instellingen die de CE-normen opstellen. Vanwege nieuwe regelgeving op het gebied van bijvoorbeeld zichtbaarheid op het werk is de collectie zo ontworpen dat de verwachte toekomstige eisen overtroffen kunnen worden.
“We zien een duidelijke tendens in de markt dat zowel overheden als bedrijven zich richten op strenge eisen en normen voor gezondheid en veiligheid. Kwaliteit en functionaliteit is een must voor elk aspect, van zichtbaarheid tot de kwaliteit van de stoffen”, zegt Huelsz.
Als Helly Hansen Workwear de markt bestormt met de nieuwe collectie, staan veiligheid en functionaliteit in het middelpunt van de aandacht.
“We worden een complete service provider binnen de sector werkkleding. De lancering omvat meer dan alleen de ontwikkeling van één enkele collectie. Om te zorgen voor veiligheid en comfort tijdens het werk is de combinatie van verschillende lagen belangrijk. Onze aanpak is het om kleding te leveren van ‘top tot teen’ die optimale bescherming en comfort biedt voor vakmensen”, zegt Huelsz.

Trefwoorden: Bouw, Werkkleding

Contact Helly Hansen Benelux B.v

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share