Nieuwe generatie videobrillen bijna 3 keer lichter

Nieuwe generatie videobrillen bijna 3 keer lichter van Relaxview

Door: Relaxview  13-02-2007
Trefwoorden: Videobril, Hmd, Video Bril,

Niets staat grootschalig mobiel gebruik nog in de weg

Amsterdam, 9 februari 2007 -- De markt voor videobrillen staat op het punt om volwassen te worden. Nu er videobrillen op de markt komen die niet veel meer wegen dan een zonnebril, lijkt de laatste barrière voor grootschalig mobiel gebruik weggenomen. De nieuwe generatie videobrillen kent naast minder gewicht nog een aantal andere belangrijke voordelen. Het virtuele scherm dat je ziet is nog groter geworden. De kijker ziet een scherm van bijna anderhalve meter op drie meter afstand. “Dit zorgt voor een ongekende mobiele bioscoopervaring. Een revolutionaire manier om je wacht- en reistijden om te zetten in echte ‘quality time’”, aldus Jan Hein Boos, gadget expert uit Rotterdam.

Bioscoopgevoel
Als iets de laatste tijd is toegenomen dan is het wel de beschikbaarheid van mobiele audiovisuele content. Veel mensen hebben al een MP4 videospeler, zoals de iPod Video en zetten hem vervolgens vol met films en videofragmenten van bijvoorbeeld Theo Maassen. “Leuk hoor, maar het schermpje is simpelweg te klein om een film uit te kijken, laat staan om een bioscoopgevoel te krijgen. Je mist de beleving, en de batterij is vaak te snel leeg. Met een videobril geniet je eindelijk optimaal van al je zorgvuldig geselecteerde audiovisuele content”, aldus Jan Hein Boos. “De mobiele telefoon die je in 2007 koopt heeft vrijwel zeker een ‘TV out’ functie. Zoals de nieuwe Nokia N93. Daar plug je je videobril op en je mobiele bioscoop is klaar voor gebruik.De VGA resolutie is beter dan welke analoge televisie dan ook. Zo geniet je onderweg optimaal van je favouriete muziek video’s, TV shows, films, en video podcasts.”

Fysiek en emotioneel comfortabel
Hoe lichter de videobril, hoe prettiger hij aanvoelt bij langdurig mobiel gebruik. Met de introductie van de relaxView Bril 4.0 krijgt de consument de beschikking over een vederlichte videobril van nog geen 80 gram. Verstelbaarheid van de neusleuning en de videobrilpootjes zorgen voor optimaal comfort. De nieuwe generatie videobrillen zijn naast lichter ook kleiner geworden. Tenslotte is ook het design gemoderniseerd. “Eerdere generaties videobrillen en ‘head mounted displays’ zijn meer geschikt voor thuisgebruik”, aldus Jan Hein Boos. “Je loopt nu niet meer voor joker met een soort ‘koelkast’ op je hoofd”.

‘Situational awareness’ gehandhaafd
De nieuwe vederlichte videobrillen hebben nog een ander voordeel. Je omgeving blijft waarneembaar door ‘onder’ en ‘boven’ het kijkscherm te focussen. En dat is handig. Je bent in een andere ‘wereld’ maar ziet bijvoorbeeld wel wanneer het inchecken begint op het vliegveld.

Zelf testen
Met de introductie van de relaxView Bril 4.0 beschikt de consument over de logische aanvulling op een MP4 videospeler zoals bijvoorbeeld de iPod Video of de Microsoft Zune. Zelf een relaxView testen is nu mogelijk voor iedereen. Elke aangekochte videobril wordt zonder verdere vragen teruggenomen als hij binnen 14 dagen wordt geretourneerd. Meer informatie op
 http://www.relaxview.nl/nl/bestel.php en per mail mailto:http:[email protected] .

Foto’s relaxView Bril 4.0

Lage resolutie foto
 http://www.relaxview.nl/nl/images/relaxViewBril4.0+iPodVideo.jpg

Hoge resolutie persfoto’s
 http://www.relaxview.nl/nl/images/hiresfotosrelaxViewBril4.0.zip

Over relaxView B.V.

RelaxView B.V. is onafhankelijk importeur van hoogwaardige videobrillen. Gespecialiseerde kennis inzake inkoop, distributie en service zorgt ervoor dat steeds meer Europese retailers er gebruik van maken. Sinds begin 2005 is relaxView B.V. distributeur voor de producent van de relaxView Bril voor een aantal Europese landen, waaronder de Benelux.

Trefwoorden: Hmd, Video Bril, Video Eyewear, Video Glasses, Videobril,