Online productvideo’s in webwinkel ACES Direct

Door: ACES Direct  26-09-2008
Trefwoorden: Software

ACES Direct heeft met ingang van heden een nieuwe categorie reviews in de webwinkel geïmplementeerd. Voortaan zijn van een groot gedeelte van de producten online productvideo’s beschikbaar. De videoreviews zijn afkomstig van een drietal bronnen: Flixmedia, alaTest en YouTube. Ze bevatten beschrijvingen en beoordelingen van producenten, experts en consumenten van over de hele wereld. Door de toevoeging van productvideo’s streeft ACES Direct naar een nog betere en meer fysieke winkelbelevenis in een virtuele omgeving.

Honderden bronnen
Meer dan 10.000 producten van ACES Direct zijn al voorzien van productvideo’s uit de drie bronnen. Per product zijn vaak meerdere video’s beschikbaar. Op dit moment staan al zo’n 40.000 video’s online op de website. Dat aantal zal zeker nog groeien, zeker gezien de toenemende aandacht van producenten voor videobeschrijvingen, alsmede het aantal consumenten dat bekende online videokanalen gebruikt om eigen beeldmateriaal online te zetten. Binnenkort geeft ACES Direct ook de eigen bezoekers en klanten de mogelijkheid om productvideo’s te plaatsen.

Service
Marketingmanager Serge Winsser van ACES Direct wil met de productvideo’s het bestelgemak van de klant verbeteren: “Het nadeel van een virtuele winkel ten opzichte van een fysieke winkel, is dat je producten niet kunt vasthouden of proberen. Door de productvideo’s krijgt de bezoeker meer binding met het product. Het is mogelijk het product van allerlei kanten te bekijken en daarnaast hoort de bezoeker van anderen hoe het werkt en wat het oordeel over een product is. Onderzoeken wijzen uit dat reviews de winkelbezoeker helpen een aankoopbeslissing te nemen. Dat geldt dus ook voor reviews in filmvorm. Met de online productvideo’s laten we bovendien zien dat we vertrouwen hebben in onze producten.”

Over ACES Direct BV
ACES Direct is opgericht in 1996 en is één van de grootste leveranciers van hardware, software, randapparatuur en supplies van Nederland. ACES Direct heeft een inkoopoplossing ontwikkeld waarin webwinkel, catalogus en professioneel account management een eenheid vormen. Klanten kunnen rekenen op een goed advies en bestelgemak. Meer informatie is te vinden op http://www.acesdirect.nl.

Trefwoorden: Software