M.R.A. anti-snurkapparaat

Door: De Gebitten Centrale  02-06-2011
Trefwoorden: Tandarts, Tandtechniek

 

Wat is snurken?

Snurken
Snurken ontstaat over het algemeen doordat de zachte weefsels van de mond/keelholte gaan trillen door de ingeademde lucht.

Gedurende de slaap ontspannen de spierweefsels van het halsgebied zich. Dit veroorzaakt een vernauwing in de mond/keelholte zodat de ingeademde lucht met een grotere snelheid wordt aangezogen. Hierdoor gaan de zachte weefsels, zoals het strotteklepje en de huig, lawaaierig meetrillen. 
onze praktijk bied hiervoor een passende oplossing: de Silensor.

Ademstilstand
De ademstilstand (slaapapnoe) kan als een ernstige kwaal worden beschouwd. Slaapapnoe kan niet alleen leiden tot vermoeidheid overdag, maar ook tot ernstige vaataandoeningen.

Als de luchtweg geheel wordt versperd (we spreken dan van obstructieve slaapapnoe) komt het tot een ademstilstand. Deze ademstilstand kan van enkele seconden tot zelfs meer dan een minuut duren, waarna de patiënt explosief en lawaaierig weer gaat ademen.

Het bepalen van de ernst van deze aandoening is belangrijk om te kijken of de Silensor voor u geschikt is.

Wat is de Silensor?

De Silensor is het anti-snurkapparaat dat in de Gebitten Centrale wordt aangemeten. De Silensor bestaat uit twee transparante platen. Een plaat voor de bovenkaak en een plaat voor de onderkaak.

De onderkaak wordt door twee verbindingsdelen, die zijdelings de platen verbinden, naar voren gebracht. Hierdoor zorgt de Silensor voor een verwijding van de keelholte. De snelheid van de ingeademde lucht neemt af en daarmee het lawaaierig trillen van de weke delen.

De Silensor is een comfortabele oplossing die bewegingen van de onderkaak toelaat. Alleen het dalen en achterover zakken wordt tegen gehouden. Dit maakt van de Silensor een comfortabel en tegelijk doeltreffend anti-snurkapparaat.

Klinische tests hebben uitgewezen dat het naar voren plaatsen van de onderkaak het snurken bij meer dan 90% van de patiënten vermindert. De Apnoe-index kan ongeveer 50% zakken.

No cure? No pay!
Wij zijn dusdanig overtuigt van de kwaliteit en de tevredenheid van ons product dat wij een niet goed, geld terug garantie geven.

Is de Silensor voor u geschikt?
Daar in bijna alle gevallen het snurken door een vernauwing van de luchtwegen wordt veroorzaakt, is een goed resultaat met de Silensor te verwachten.

Alleen belangrijke zwaarlijvigheid, of zwaar alcoholgebruik beperkt de functie van de Silensor.

De Silensor kan niet bevestigd worden in een volledig tandenloze mond. Als er sprake is van een tandenloze bovenkaak is soms een oplossing mogelijk. De tandarts van de Gebitten Centrale kan dit voor u beoordelen.

Trefwoorden: Tandarts, Tandtechniek

Andere producten en diensten van De Gebitten Centrale

Implantaten van De Gebitten Centrale thumbnail
02-06-2011

Implantaten

  Het komt voor dat een kunstgebit, of alleen het gedeelte dat bestemd is voor de onderkaak, niet goed blijft


Partiële prothese van De Gebitten Centrale thumbnail
02-06-2011

Partiële prothese

  Bij een partiële prothese wordt onderscheid gemaakt tussen een basis van kunsthars (een ‘plaatje’) en een basis van metaal


Klik gebit van De Gebitten Centrale thumbnail
02-06-2011

Klik gebit

  Door het slinken van kaakbot kan een prothese los gaan zitten. Het heeft dan niet meer voldoende houvast op


Kunstgebit van De Gebitten Centrale thumbnail
02-06-2011

Kunstgebit

Met een nieuwe gebitsprothese kunt u de wereld weer tegemoet lachen