DESTIL neemt Probin Walthausen Amsterdam over

DESTIL neemt Probin Walthausen Amsterdam over van Destil

Door: Destil  09-12-2008

DESTIL streeft ernaar om haar positie als groothandel voor Bouw en Industrie te versterken en haar marktaandeel te vergroten. In dit strategische kader past de overname van Probin Waldthausen.
René Kars, Commercieel Directeur DESTIL: “Waldthausen heeft een uitstekende reputatie opgebouwd in de regio Amsterdam bij professionals in de bouw en industrie. Deze overname past binnen onze groeistrategie, omdat wij onze positie in de provincie Noord-Holland verder willen uitbouwen en verstevigen. Het is een mooie aanvulling op onze reeds bestaande vestiging in Hilversum.“

De activiteiten van Probin Waldthausen worden voortgezet onder de naam DESTIL Waldthausen. De overname heeft geen verdere gevolgen voor de werkgelegenheid van het personeel. Door de overname van Probin Waldthausen wordt het aantal vestigingen van DESTIL uitgebreid naar 23.

Jan Rijnders, één van de twee huidige directeur/eigenaren van Waldthausen: “Dankzij deze overname door DESTIL is de continuïteit van Waldthausen verzekerd. Als familiebedrijf hebben wij in DESTIL een geschikte partij gevonden. Met het brede productassortiment dat DESTIL aanbiedt en haar specialistische kennis, kunnen onze relaties bediend blijven worden zoals ze dat zijn gewend. Onze klanten profiteren optimaal van deze overname.”

Informatie over DESTIL
Bij DESTIL werken 290 mensen met een omzet van meer dan 70 miljoen euro. Het hoofdkantoor van DESTIL is gevestigd in Tilburg. Het DESTIL netwerk komt door de overname op 23 vestigingen.
Het assortiment bestaat uit alle benodigdheden die niet tot de primaire bouwmaterialen behoren, waaronder hang- en sluitwerk, bouwbeslag, meubelbeslag, gereedschappen en machines en toebehoren, ijzerwaren en bevestigingsmaterialen, persoonlijke beschermingsmiddelen en elektronische toegangssystemen voor domotica. Het leveringsprogramma omvat 44.000 gecodeerde artikelen, waarvan 25.000 direct uit voorraad leverbaar zijn.
Als groothandel levert DESTIL onder andere aan de bouw, industrie, zorginstellingen, overheid en renovatie-, onderhoud- en klusbedrijven en woningbouwverenigingen.

Noot voor de pers (niet voor publicatie):
Voor meer informatie over dit bericht kunt u terecht bij:
DESTIL BV, Dennis van der Meer, Marketing Manager:
Telefoon: (013)-465 30 08
E-mail: [email protected]
Internet: www.destil.nl