DESTIL wordt nieuwe hoofdsponsor Willem II

DESTIL wordt nieuwe hoofdsponsor Willem II van Destil

Door: Destil  17-09-2008

Voor DESTIL is sportsponsoring niet onbekend. Het bedrijf is onder meer hoofdsponsor van de Tilburg Trappers (ijshockey) en Pro Cycling team ZZPR.nl (veldrijden). Commercieel directeur René Kars licht toe: “Wij zijn altijd al zeer actief geweest in de ijshockey, veldrijd- en voetbalsport. Het past goed binnen het beleid van DESTIL om haar naam in de Bouw en Industrie nog meer bekend te maken.” Van Eck vult aan: “Het is onze ambitie om een nationale speler te worden en het sponsoren van Willem II helpt ons in het realiseren daarvan.”

Reactie Frank Molkenboer, directeur algemene zaken Willem II
“Wij zijn bijzonder verheugd met DESTIL als hoofdsponsor. DESTIL is een goed en betrouwbaar bedrijf met haar roots in Tilburg en daarmee past het prima bij Willem II. Zij hebben een prachtige historie, net als ons. De visie van DESTIL en hun ambities sluiten nauw aan bij onze kijk op het bedrijven van topsport. We vullen elkaar mooi aan en DESTIL zal daarom snel de harten van onze supporters veroveren. Het motto van DESTIL 'winnen doen we samen' is natuurlijk een uitspraak die in de sport voor zich spreekt, maar ook op zakelijk vlak helpen we elkaar.”

Winnen doen we samen
DESTIL is erg betrokken bij sport en onder het motto “winnen doen we samen” inspireert het winning team van de Trappers en ZZPR.nl de medewerkers van DESTIL elke dag om het nóg beter te doen. Ook bij DESTIL gaan de mensen als ‘team’ tot het uiterste. Daarbij ziet men het team breder dan alleen het eigen bedrijf. “Winnen doen we samen met klanten en toeleveranciers”, aldus Gertjan van Eck.

Historisch overzicht relatie DESTIL en Willem II
Het is voor DESTIL niet de eerste kennismaking met Willem II. Als Tilburgse organisatie heeft DESTIL sinds 1978 Willem II altijd een warm hart toegedragen. Een kort overzicht:
• In 1978 heeft de toenmalige eigenaar van DESTIL, de heer Van der Schoot Sr., een storting gedaan van 1.000 gulden aan de Vriendenclub Willem II.
• In 1980 is de stichting Behoud Willem II opgericht en is er door DESTIL een eenmalige gift gedaan van 2.500 gulden. Doelstelling van de stichting was om middels het aantrekken van sponsoren Willem II weer groot te maken. Hiervoor is toen mede door de heer Van Eck Sr., voormalig directeur DESTIL, het jeugdsponsorplan opgesteld.
• In 1994 heeft DESTIL de allereerste vijf obligaties gekocht elk ter waarde van 5.000 gulden. Deze obligaties werden uitgeschreven ter financiering van de nieuwbouw van het Willem II stadion.
• Op 3 december 1995: opening van de viertiende DESTIL vestiging onder het Willem II stadion. Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe stadion heeft DESTIL 1.250 klanten uitgenodigd bij de wedstrijd Willem II-Ajax.
• In 1996 ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van Willem II is de obligatie met nummer 1 als gift terug gegeven aan Willem II.
• In 1996 Businessclub en jeugdplansponsor.
• In 1999 bezoeken van de wedstrijd Willem II-Feyenoord met 500 DESTIL klanten.
• Van 1997 tot 2002 sub-sponsor van Willem II.

Indirect heeft DESTIL Willem II op de volgende manieren ondersteund:
• Kostenloze advisering tijdens de nieuwbouw in de bouw- en financiële commissie.
• Oprichting van het sponsorplatform en de Nederlandse Business Club Association (N.B.C.A.) ter professionalisering van het werven van sponsorgelden binnen het Nederlandse voetbal. De heer Van Eck Sr. was voorzitter van dit sponsorplatform.
• Het in dienst nemen van Willem II spelers aangezien het voetbal toen nog op semiprofessionele wijze gebeurde. Bij DESTIL hebben spelers als Rene Wolffs, John Feskens, Frits Copal, Frank van Straaten en Scott Calderwood gewerkt.


Algemene informatie over DESTIL
Bij DESTIL werken 280 mensen met een omzet van meer dan 72 miljoen euro. Het hoofdkantoor van DESTIL is gevestigd in Tilburg. Het assortiment bestaat uit alle benodigdheden die niet tot de primaire bouwmaterialen behoren, waaronder hang- en sluitwerk, bouwbeslag, meubelbeslag, gereedschappen en machines en toebehoren, ijzerwaren en bevestigingsmaterialen, persoonlijke beschermingsmiddelen en elektronische toegangssystemen voor domotica. Het leveringsprogramma omvat 44.000 gecodeerde artikelen, waarvan 25.000 direct uit voorraad leverbaar zijn.
Als groothandel levert DESTIL onder andere aan de bouw, industrie, zorginstellingen, overheid en renovatie-, onderhoud- en klusbedrijven en woningbouwverenigingen.

DESTIL maakt voor bijna 40% deel uit van de Franse groep Descours & Cabaud SA. Bij deze groep werken wereldwijd 12.000 mensen verspreid over 500 bedrijven. De geconsolideerde omzet bedraagt circa 3 miljard euro.

Meer informatie over DESTIL en Willem II is te vinden op www.destil.nl en www.willem-ii.nl.

Noot voor de pers (niet voor publicatie):
1. Voor meer informatie over dit bericht kunt u terecht bij:
DESTIL BV, René Kars, Commercieel Directeur of Gertjan van Eck
Telefoon: (013) 465 30 02
E-mail: [email protected] of [email protected]
Internet: www.destil.nl

Willem II, Frank Molkenboer, directeur algemene zaken
Telefoon: (013) 549 05 95
E-mail: [email protected]
Internet: www.willem-ii.nl