Willem II en DESTIL breken sponsorcontract open

Willem II en DESTIL breken sponsorcontract open van Destil

Door: Destil  17-09-2008

DESTIL-directeur Gertjan van Eck is enthousiast over de samenwerking tussen Willem II en de Groothandel voor Bouw en Industrie. ‘De verwachtingen die we deze zomer hadden bij het aangaan van het hoofdsponsorschap worden volledig waarheid. De sfeer en faciliteiten bij Willem II zijn uitstekend en natuurlijk is ook de sterke competitiestart mooi meegenomen. Door ons bedrijf voor twee jaar aan Willem II te verbinden, kunnen we onze ambitie om een nationale speler te worden in de Bouw en Industrie, nog beter vormgeven.’

De naam van DESTIL zal behalve op de voorzijde van het shirt voortaan ook op de achterzijde staan. Vrijdag 19 september speelt Willem II in Utrecht voor het eerst in het nieuwe uittenue. Zaterdag 27 september tonen de Tricolores het rood-wit-blauwe nieuwe thuisshirt, voorzien van de naam van de hoofdsponsor, aan het thuispubliek.

Uiteraard toont ook directeur algemene zaken Frank Molkenboer van Willem II zich tevreden over de nieuwe overeenkomst. ‘Onze commerciële begroting is nu voor twee jaar gegarandeerd met een marktconforme financiële bijdrage van de hoofdsponsor.’
De steun van DESTIL gaat verder dan een puur financiële bijdrage aan de club. Het bedrijf neemt ook het initiatief de club verder uit te dragen in het Tilburgse zakenleven en zal door middel van diverse initiatieven ook een bijdrage leveren aan een nog rood-wit-blauwer straatbeeld in Tilburg en omgeving.

Algemene informatie over DESTIL
Bij DESTIL werken 280 mensen met een omzet van meer dan 72 miljoen euro. Het hoofdkantoor van DESTIL is gevestigd in Tilburg. Het assortiment bestaat uit alle benodigdheden die niet tot de primaire bouwmaterialen behoren, waaronder hang- en sluitwerk, bouwbeslag, meubelbeslag, gereedschappen en machines en toebehoren, ijzerwaren en bevestigingsmaterialen, persoonlijke beschermingsmiddelen en elektronische toegangssystemen voor domotica. Het leveringsprogramma omvat 44.000 gecodeerde artikelen, waarvan 25.000 direct uit voorraad leverbaar zijn.
Als groothandel levert DESTIL onder andere aan de bouw, industrie, zorginstellingen, overheid en renovatie-, onderhoud- en klusbedrijven en woningbouwverenigingen.
DESTIL maakt voor bijna 40% deel uit van de Franse groep Descours & Cabaud SA. Bij deze groep werken wereldwijd 12.000 mensen verspreid over 500 bedrijven. De geconsolideerde omzet bedraagt circa 3 miljard euro.