Duo-Expositie DROEDELS EN LADIES - Galerie Kap Pur Tilburg

Duo-Expositie DROEDELS EN LADIES - Galerie Kap Pur Tilburg van Galerie Kap Pur

Door: Galerie Kap Pur  20-02-2008
Trefwoorden: Kunst, Schilderijen, Galerie

Expositieduur: 24 februari tot en met 5 april 2008

meer info: www.kappur.nl ; [email protected]
Van 24 februari tot en met 5 april 2008 zal de eerste Duo-Expositie plaats vinden bij galerie Kap Pur aan de Korvelseweg 151 te Tilburg. Er worden schilderijen van Martijn Kool (Tilburg) en beelden van Mark Beusen (Valkenswaard) tentoongesteld. De gezamenlijke noemer: de fantasie in de werken en vooral ook de kwaliteit en luxe uitstraling van hun kunst. Tijdens de officiële opening op zondag 24 februari (van 13:00 tot 17:00 uur) zal ook de nieuwe website van Mark Beusen worden gelanceerd. Deze is natuurlijk ontwikkeld door Kap Pur – Art & Internet Design.

De inspiratie voor Martijn Kool zijn zogenaamde ‘droedels’. Tekeningetjes die gedachteloos gemaakt worden bijvoorbeeld tijdens een telefoongesprek. Er zit bijna geen perspectief in en de composities zijn eenvoudig. Door de gedetailleerde uitwerking krijgen de schilderijen een heel mooie kwaliteit en wordt het eenvoudige ontwerp bijzonder. De kleurenpracht en het driedimensionale effect van de 6 cm dikke doeken zorgen ervoor dat het werk van de muur ‘afspat’.

Mark Beusen begon in 2006 met een serie beelden onder de naam ‘Groei’. Surrealistische wezens die zo uit en andere wereld lijken te komen. Ieder nieuw beeld ontwikkelt zich verder tot een zelfstandig vrouwelijk wezen. Waar de beelden tot nu toe nog met een deel van de benen in de aarde staan, zo staat 'High Heeled Lady' geheel los in schoenen met hoge hakken, klaar om weg te lopen. Uit ecologische overwegingen gebruikt Mark voornamelijk milieuvriendelijk berken multiplex van Greenply. Het weinige tropische hout dat hij verwerkt, is zonder uitzondering “bouwafval“.

Trefwoorden: Acryl, Beelden, Expositie, Galerie, Kappur, Kunst, Kunstwerk, Schilderijen