Expo VERPAKT - Menno Schenk en Stephane Jansen

Expo VERPAKT - Menno Schenk en Stephane Jansen van Galerie Kap Pur

Door: Galerie Kap Pur  24-02-2009
Trefwoorden: Schilderijen, Galerie, Expositie

In de expositie VERPAKT die van 7 maart t/m 18 april is te bezichtigen bij galerie Kap Pur, Korvelseweg 151 te Tilburg, komen onderwerpen aan bod die in onze wegwerpmaatschappij van geen belang geacht worden, verpakkingsmaterialen.

Menno Schenk (1974, Amsterdam) belicht vooral het grafische aspect van verpakkingen, waarbij paskruizen en drukkerstekens duidelijk aanwezig zijn als referenties naar drukwerk. Bij het werk van Stephanie Jansen (1968, Zwolle) verliest men juist elke referentie met de werkelijkheid. Door betekenisloze objecten uit te vergroten tot buitensporige proporties, lost bijna iedere vorm van herkenning op. Beide kunstenaars streven naar een estetisch resultaat uitgevoerd met traditionele schildersmiddelen zoals acrylverf op canvas.

Menno begon zijn creative carriere als graffitiartiest in Amsterdam en ontwikkelde zijn werk tot hoog niveau. Zijn schilderijen waren onder andere te zien in het Communicatiemuseum in Den Haag. Stephanie heeft zojuist een Startstipendium over 2009 ontvangen van het Fonds voor Beeldende Kunsten en Vormgeving. Werk van haar wordt medio september tentoongesteld in een groepsexpositie NED2 van het Museum Gouda. Deze expositie wordt samengesteld door curator en kunstenaar Pim Trooster. Pim Trooster werkt zelf ook regelmatig met verpakkingsmaterialen en zal op zaterdag 7 maart (vanaf 14:30 uur) de tentoonstelling VERPAKT openen bij galerie Kap Pur.

Trefwoorden: Expositie, Galerie, Schilderijen