Expositie Bas Mulder in nieuwe galerie Kap Pur 2 dec 2007 - 12 jan 2008

Expositie Bas Mulder in nieuwe galerie Kap Pur 2 dec 2007 - 12 jan 2008 van Galerie Kap Pur

Door: Galerie Kap Pur  27-11-2007
Trefwoorden: Kunst, Webdesign, StudioEerste expositie Bas Mulder in nieuwe galerie Kap Pur aan de Korvelseweg 151 in Tilburg


Expositieduur: 2 december 2007 – 12 januari 2008

meer info: www.kappur.nl ; info@kappur.nl
Op 2 december 2007 wordt een nieuwe galerie in Tilburg geopend door Wethouder van cultuur Hugo Backx. Kap Pur is opgezet door Wilfred van der Velden en Arend van Zon. Arend heeft in zijn jeugd vaak geholpen tijdens openingen van exposities in een galerie in Oosterhout en samen hebben zij dus nu de stap gezet om een eigen galerie te openen. Zowel Arend als Wilfred zijn kunstliefhebbers en hebben een heel open visie op het begrip kunst.

In galerie Kap Pur aan de Korvelseweg 151 worden uiteenlopende werken tentoongesteld waarvan de stijl jong en hedendaags is en altijd afwisselend. De openingsexpositie is ook de eerste expostie van de jonge kunstenaar Bas Mulder. Bas (geboren te Oisterwijk, 1979) werkt sinds enkele jaren in het ateliercomplex NS16, een atelier-complex voor cultureel ondernemers in het hart van Tilburg. NS16 is mogelijk gemaakt met steun van Gemeente Tilburg en Stichting Ateliers en werpt nu zijn vruchten af.

Wat vooral vernieuwend is aan Kap Pur is dat de expositieruimte ook dienst doet als studio voor webdesign. Daarom is de volledige naam van de galerie: “Kap Pur – Art & Internet Design”. De naam Kap Pur (uit te spreken als kapper) is gekozen om twee redenen. Ten eerste is het pand waarin Kap Pur is gevestigd al sinds 1918 in gebruik geweest als kapsalon. Ten tweede is "Kap Pur" een vrije vertaling van "goede oogst" en "pure buit", hetgeen goed past bij wat Kap Pur biedt.

Bas Mulder over zijn eigen werk:
“Mijn doeken zijn een abstracte vertaling van de stad waarin lijn en vlak centraal staan. De distorsie die ontstaat door te spelen met perspectief en verdwijnpunten benadrukken de vergankelijkheid van de elementen uit de moderne stad. De gelaagdheid van de doeken staat in nauw verband met de verscheidenheid van wat een stad kan bieden en bezitten voor het individu. Ieder persoon ervaart een stad op zijn eigen manier en hecht waarde aan elementen die voor hem of haar belangrijk zijn. Mijn doeken vragen om eenzelfde actieve manier van kijken en beleven waardoor de doeken bij iedere aanschouwer een nieuwe betekenis krijgen.”

Trefwoorden: Abstract, Afwisselend, Expositie, Expositieruimte, Galerie, Hedendaags, Korvelseweg, Kunst, Kunstenaar, Kunstliefhebbers, Studio, Vernieuwend, Webdesign, Zon