Expositie Jorge Herrera Fuentealba - Galerie Kap Pur Tilburg

Expositie Jorge Herrera Fuentealba - Galerie Kap Pur Tilburg van Galerie Kap Pur

Door: Galerie Kap Pur  08-01-2008
Trefwoorden: Kunst, Schilderijen, Galerie

Expositieduur: 13 januari 2008 – 23 februari 2008

meer info: www.kappur.nl ; [email protected]
Jorge J. Herrera Fuentealba
spreidt zijn vleugels uit naar het zuiden van Nederland. Na verschillende internationale exposities (o.a. Tsjechië, Portugal en Duitsland) en tientallen exposities in het noorden van Nederland, werd het voor de uit Chili afkomstige Jorge Herrera Fuentealba tijd om zijn werk te exposeren in het zuiden van Nederland. Deze primeur zal plaats vinden in de vernieuwende galerie Kap Pur aan de Korvelseweg 151 te Tilburg.

Jorge werd in 1970 geboren in Concepción, Chili. Vanaf 1989 woont hij in Nederland waar hij een aantal jaren kunst studeert aan de Wackers Academie te Amsterdam. In deze tijd werkt hij met een aantal artiesten aan zijn ontwikkeling van het automatisch schilderen. “Automatic Painting geeft de vrijheid om te onderzoeken en te experimenteren. Zonder abstracte of automatische schilderkunst zouden we allemaal eendjes schilderen."

Door verschillende critici en collega's wordt Jorge getypeerd als een schilder met verschillende facetten, dit maakt het moeilijk hem een etiket op te plakken. Sommige noemen hem een constructivist, sommige een futurist maar wat zeker is, is dat het experimenteren altijd de fundamentele basis zal zijn in zijn werk.

Het werk van Jorge kan ons dichterbij de illusie brengen, hij ontwikkelt onwaarschijnlijke ruimtes, organiseert verschillende elementen (niet noodzakelijk bewust) om nieuwe ritmen en uitdrukkingen te vinden. Wat duidelijk wordt weerspiegeld in het werk is de spontaniteit en diversiteit van de ervaren kunstenaar. Op onze vraag of hij tijdens de vernissage één van zijn werken wilde afronden, antwoordde hij volmondig: “natuurlijk, leuk!”. Dit zal gebeuren op zondag 13 januari 2008, tijdens de officiële opening van de expositie (van 13:00 tot 17:00 uur).

Trefwoorden: Abstract, Acryl, Expositie, Galerie, Kappur, Kunst, Kunstwerk, Schilderijen