Expositie Remakes - Joris Verhoeven

Expositie Remakes - Joris Verhoeven van Galerie Kap Pur

Door: Galerie Kap Pur  02-01-2009
Trefwoorden: Kunst, Schilderijen, Galerie

Van 17 januari t/m 28 februari wordt bij galerie Kap Pur aan de Korvelseweg 151 te Tilburg de indrukwekkende ontdekkingstocht tentoongesteld van Joris Verhoeven (1978, woont en werkt in Breda). Het werk bestaat onder andere uit potlood, lak, krijt en gesso op papier en laat ons meekijken in de belevingswereld van de kunstenaar. De gelaagde werken nodigen uit om ze zelf te ervaren en te beleven.

Zeven jaar geleden maakte Joris ruim 800 tekeningen van indrukken die hij opdeed op elf geselecteerde locaties. Vervolgens is hij, 'moe' van dit grote tekenproject, met eenzelfde dwangmatigheid zijn ontwikkeling als kunstenaar gaan fotograferen. De tekeningen en foto's uit deze periodes leverden hem een waardevolle, bijna onuitputtelijke schat aan beelden op.

Na lange tijd is Joris weer met tekenen begonnen. Aan de basis van dit nieuwe begin ligt zijn persoonlijke beeldbank, aangevuld met de dingen die hij vandaag de dag tegenkomt. Hij herbruikt beelden uit de voorgaande jaren en past ze toe in zijn nieuwe tekeningen: de remakes, zoals hij ze zelf noemt. Remakes van films worden vaak niet al te positief ontvangen. Zo nu en dan kan de remake een aanvulling zijn op het origineel. We mogen het werk van Joris Verhoeven zeker tot een dergelijke uitzondering rekenen. Hij browsed door zijn leven en werk van de afgelopen jaren en probeert, al tekenend, te ontdekken wat werkelijk belangrijk voor hem is geweest.

De officiële opening vindt plaats op zaterdag 17 januari van 15:30 tot 19:30 uur. Deze expositie is te bezichtigen tot en met 28 februari 2009. Bezoek voor meer informatie onze vernieuwde website: www.kappur.nl.

Trefwoorden: Expositie, Galerie, Kunst, Schilderijen, Tekeningen