Expositie 'Sporen' - Hugo Tieleman

Expositie 'Sporen' - Hugo Tieleman van Galerie Kap Pur

Door: Galerie Kap Pur  01-08-2009
Trefwoorden: Kunst, Schilderijen, Expositie

Hugo Tieleman focust in zijn schilderijen op architectonische constructies die onder andere voortkomen uit de snelle herstructurering van stedelijke bebouwing. Zijn werk is gebaseerd op de verhouding tussen cultuur en natuur. Volgens de filosoof Jozef Keulartz gaat het, met betrekking tot de ruimtelijke inrichting in ons land, telkens om de verhouding tussen drie landschapstypen: Het nieuwe natuurlandschap, het oude cultuurlandschap en het moderne stadslandschap. De strijd tussen deze verschillende typen landschappen geeft Tieleman op zijn eigen manier weer in zijn olieverf doeken.
 
Het werk bevindt zich vaak op de grens tussen de stad en het platteland. Juist in deze verlaten “grensgebieden” staan verloedering en afbraak lijnrecht tegenover moderne nieuwbouw. De steden breiden zich steeds meer uit ten koste van de omringende natuur. Het menselijk ingrijpen in de natuur laat onherroepelijk zijn sporen achter.

Hugo Tieleman studeerde in 2007 af aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht en ontving vrijwel direct daarna een Startstipendium van het Fonds BKVB. Zijn huidige werk is van 13 augustus t/m 19 september te bezichtigen bij galerie Kap Pur aan de Korvelseweg 151 te Tilburg. De officiële opening van deze bijzondere expositie 'Sporen' vindt plaats op donderdagavond 13 augustus van 19:30 tot 22:00 uur.

Voor meer informatie: www.kappur.nl.

Trefwoorden: Expositie, Kunst, Olieverf, Schilderijen, Tentoonstelling