Expositie Verzamelwoede - Inge Koenen

Expositie Verzamelwoede - Inge Koenen van Galerie Kap Pur

Door: Galerie Kap Pur  23-08-2008
Trefwoorden: Galerie, Expositie


27 augustus t/m 4 oktober 2008Opening op 31 augustus vanaf 13:00 door Wim Blok (directeur Nederderlands Leer- en Schoenmuseum)

In het universum van Inge Koenen is alles zorgvuldig gemaakt, met aandacht en veel geduld. Aandacht voor kwaliteit en met geduld tijdens de vele herhalingen die nodig waren om de kunstwerken tot stand te brengen. Onverzettelijk heeft Inge gewerkt tot de voetsporen van 400 mensen een geordende plaats kregen in haar lederen insectenverzamelingen bestaande uit de sluitinggedeeltes van veterschoenen. Een ware transformatie van uitgeleefde oude schoenen naar een prachtige schoenvlinderverzameling. Zoals de rups die verandert in een vlinder.

Ook in haar reeks collages “Scheuren met tijd” gebruikt ze materiaal dat al een compleet leven achter zich heeft. In deze serie gebruikt ze pentekeningen die ooit nauwgezet naar voorbeeld werden vervaardigd. De verzameling tekeningen werd door de kunstenares uit woede verscheurd. Maar niet voor niets bleek later. Herschikt en aan elkaar geregen tot dorpen en stadskernen wordt nieuw leven geblazen in de oude pentekeningen. Inge gebruikt andermans tijd als materiaal, daardoor ademt haar werk geschiedenis.

Dezelfde aandacht en kwaliteit zijn de kenmerken van de imposante beelden van Rik van Rijswick die tijdens deze opening “gelanceerd” worden in galerie Kap Pur. De “guardians” zullen u bekend voorkomen als een helm behorende bij een ridderharnas. Dit keer niet traditioneel vormgegeven maar uitgevoerd in vele eigentijdse materialen. Transparant of gesloten, ernstig of humoristich maar altijd zeer onverwacht.

De officiële opening wordt verzorgd door Wim Blok (directeur van het Nederlands Leder- en Schoenenmuseum) en zal plaatsvinden op zondag 31 augustus 2008 vanaf 13:00 uur.

Trefwoorden: Expositie, Galerie