Expositie 'Zie hier, een mens!' - Heidi Wulms

Expositie 'Zie hier, een mens!' - Heidi Wulms van Galerie Kap Pur

Door: Galerie Kap Pur  20-05-2009
Trefwoorden: Kunst, Schilderijen, Galerie

Hoe normaal is vreemd, hoe raar is gangbaar?

Heidi Wulms (1968) is van haar geloof gestapt. Waren het in de expositie 'Lipstick en Religie' nog gelaatsloze meisjes in een witte jurk, nu neemt Heidi geen genoegen meer met haar 'Girls in White Dresses'. In haar nieuwe werk maakt Heidi portretten van emoties. Emoties die het personage laten afdwalen van wat gangbaar is. Deze typischheden maken de mens tot individu, maar tegelijkertijd maken ze de mens kwetsbaar. De mens staat dus centraal in de expositie ZIE HIER, EEN MENS! die van 4 juni tot en met 18 juli te bezichtingen is bij galerie Kap Pur aan de Korvelseweg 151 te Tilburg.

Door een veelvoud aan personages is er een breder kleurpallet ontstaan in het werk van Heidi Wulms. Tijdens haar intuïtieve zoektocht ontstond bijvoorbeeld een schilderij van een jonge dame die een vleugel van een vlinder kapot trekt. De dame staat, met tranen in haar ogen, voor een helblauwe muur. Iets wat in haar voorgaande werk onmogelijk was. Haar werken zullen bij velen een gevoelige snaar raken. Sommige mensen rennen liever weg van haar werk, waarbij anderen juist ontzettend geïntrigeerd raken door het drama dat zich afspeelt.

Heidi Wulms studeerde in 2006 af aan de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving St. Joost te Breda. Ze heeft zich tijdens deze opleiding gericht op zowel twee- als driedimensionaal werk en is afgestudeerd in schilderen. De officiële opening van de expositie vindt plaats op donderdagavond 4 juni van 19:30 tot 22:00 uur.

Trefwoorden: Canvas, Galerie, Kunst, Olieverf, Schilderijen