Verkiezing "Downloadwinkel van het Jaar"

Door: PauwR Internetmarketing  12-10-2006
Trefwoorden: Internet

Legaal downloaden steeds populairder
TILBURG, 20061011 -- Met het toenemen van de populariteit van legaal en betaald downloaden, groeit ook de behoefte van de consument aan een onderscheid tussen goede en "minder goede" downloadwinkels. De website Downloadwinkels.nl organiseert daarom de "Downloadwinkel van het Jaar" verkiezing. In de categorieën films, muziek, mobiel, games en software wordt een winnaar gekozen door het publiek, dat via de website www.downloadwinkelvanhetjaar.nl zijn stem uit kan brengen.

De verkiezing krijgt steun van onder meer de TrueFan campagne van de NVPI. Deze richt zich hoofdzakelijk op het betaald downloaden van muziek. Wouter Rutten van het NVPI: "Wij ondersteunen graag initiatieven die het betaald downloaden onder de aandacht brengen. Mensen worden zich steeds meer bewust van de voordelen van betaald downloaden en dat zie je terug in de enorme groei van het aantal verkocht tracks.". Ook diverse grote platforms hebben aangegeven de verkiezing te zullen ondersteunen.

Criteria voor het publiek kunnen bijvoorbeeld zijn: gebruiksvriendelijkheid, grootte van het assortiment of kwaliteit van de klantenservice. Per e-mail adres kan één stem worden uitgebracht. Wie zijn stem uitbrengt maakt kans op 500 euro gratis downloads bij zijn favoriete downloadwinkel. De winnaar in elke categorie mag zich een jaar lang "Downloadwinkel van het Jaar" noemen en krijgt een gratis bannercampagne op Downloadwinkels.nl aangeboden.

De organiserende site www.downloadwinkels.nl biedt op haar site een uitgebreid overzicht van legale downloadwinkels in verschillende categorieën. Volgens Pieter Voogt van Downloadwinkels.nl vindt via de site ook een grote mate van kruisbestuiving plaats voor wat betreft betaald downloaden: "Men komt op onze site terecht om te zoeken naar een muziek-downloadwinkel, maar intussen maakt men ook kennis met een site waar je legaal films kunt downloaden. We merken dan ook dat veel bezoekers regelmatig terugkeren naar de site".

Stemmen voor de verkiezing kan tot en met 30 november via www.downloadwinkelvanhetjaar.nl. Begin december wordt de uitslag bekend gemaakt.

Trefwoorden: Internet

Contact PauwR Internetmarketing

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share