'Ready' helpt met huiswerk

'Ready' helpt met huiswerk van Ready To School

Door: Ready To School  18-01-2008

25-11-2007 Brabants Dagblad - Tilburg - Drie studenten openen pand voor huiswerkbegeleiding 'Ready To School'.

Goed verzorgd met hapjes en drankjes openden drie studenten uit Tilburg gisteren de locatie voor hun bedrijf 'Ready To School'. Iedereen kon een kijkje komen nemen in het gerenoveerde gebouw aan de Hasseltstraat 225. Twee jaar geleden begonnen de vrienden Stefan Urban (24), Michelle van den Boom (26) en Bob Opstal (25) een bedrijfje voor bijles voor leerlingen van middelbare scholen. Ze regelden docenten die zelf nog studenten zijn bij Fontys of de universiteit en zo begon het bedrijfje. ,,Je kunt een bijbaantje regelen, maar je kunt ook je eigen baantje creëren. We zijn op een vrijdagavond bij elkaar gaan zitten en daar kwam dit idee uit", vertelt Van den Boom.

Nadat er steeds meer animo voor de bijlessen was, hebben de vrienden het uitgebreid met huiswerkbegeleiding. Om dat goed te kunnen organiseren, is er een kantoor nodig. ,,De begeleiding bestaat vooral uit de huiswerkplanning. De bijles is echt vakinhoudelijk", legt Urban uit.

Leerlingen zoals Rick Herbergs (17) uit Tilburg kwamen een kijkje nemen. ,,Ik vind dit een heel goed initiatief. Vorig jaar ben ik overgestapt van mavo naar havo en heb ergens anders bijles gevolgd. Ik kwam even kennismaken voor het geval dat ik ook dit jaar nog bijles heb."