Agro & Co zet Deurne Paardenwereld in startblokken

Door: Stichting Agro & Co. Brabant  27-04-2007

TILBURG (23 april 2007) - Nederland is binnenkort een nieuw hippisch centrum rijker. Deurne PaardenWereld combineert alles op het gebied van hippische recreatie, opleiding, bedrijvigheid en kennis. Het beoogde centrum in De Peel herbergt onder meer een themapark, een kenniscentrum en een bedrijvenpark. Verder draagt Deurne PaardenWereld actief bij aan natuurontwikkeling in de regio.

Stichting Agro & Co, de ontwikkelorganisatie voor groen, duurzaam en agro-Brabant, heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor de realisering van Deurne PaardenWereld. Nu met Goeijers-CRA Vastgoedontwikkeling en Hypo-groep twee investeerders klaar staan om het project uit te voeren, doet Agro & Co voldaan een stap opzij. De ontwikkelfase is afgerond, andere partijen gaan het project daadwerkelijk in de markt zetten.

Internationale uitstraling
Agro & Co is sinds zijn oprichting in 2004 nauw betrokken geweest bij Deurne PaardenWereld. De Brabantse ontwikkelorganisatie verrichte het haalbaarheidsonderzoek dat aantoonde dat een hippisch bedrijvencentrum in De Peel levensvatbaar is. De behoefte aan het project was duidelijk; na de varkenscrises in de jaren '90 zochten overheid en bedrijfsleven naar andere vormen van bedrijvigheid in Oost-Brabant.

Het nieuwe paardencentrum werkt nauw samen met de Nederlandse Hippische Beroepsopleiding, die al ruim 30 jaar in Deurne is gehuisvest. Als deelnemer aan de stuurgroep die het project door de opstartfase loodste, zorgde Agro & Co voor de ontwikkeling van het benodigde businessplan.
Deurne PaardenWereld wordt een plek waar kennis, onderzoek en advies samenkomen. Zo komt er een paardenkliniek en een educatief centrum. Door de combinatie met gespecialiseerde bedrijven (ruitersportzaken, centra voor trailers en menwagens) en horeca komt in Deurne PaardenWereld zowel de recreatieve als professionele paardenliefhebber aan zijn trekken.

De ambitie van Deurne PaardenWereld is uit te groeien tot hèt hippische centrum van Nederland. Maar de uitstraling van het project is zo groot dat ook veel bezoekers uit België en Duitsland Deurne PaardenWereld zullen weten te vinden.
________________________________

Over Agro & Co
Agro & Co Brabant is een bijzondere samenwerking van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO), de Brabantse Rabobanken en de Provincie Noord-Brabant. Het ontwikkelbedrijf en het kapitaalfonds van Agro & Co bieden knowhow, een uitgebreid netwerk en financiële middelen waarmee innovatieve, kansrijke initiatieven kunnen uitgroeien tot volwaardige bedrijven. Daarbij richt Agro & Co zich op de agrofood, verbrede landbouw en de groene ruimte van Brabant. Meer informatie over Agro & Co is te vinden op www.agro-co-brabant.nl

Noot voor de redactie:
Neem voor meer informatie contact op met: Agro & Co, tel. 013-460 9250, fax 013-460 9259, e-mail: [email protected] 


Contact Stichting Agro & Co. Brabant

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share