TweeSteden behaalt status Baby friendly hospital

Door: Stichting Tweesteden Ziekenhuis  05-06-2008

TweeSteden behaalt status Baby friendly hospital

Het TweeSteden ziekenhuis heeft na jarenlang hard werken het WHO/UNICEF borstvoedingscertificaat behaald. Het ziekenhuis mag zichzelf nu Baby friendly hospital noemen. De kraamafdeling, verloskamers, kinderafdeling en neonatologie voldoen allemaal aan de hoge internationale kwaliteitseisen in de zorg voor borstvoeding.

Borstvoeding is de optimale voeding voor baby’s. Dat staat volgens borstvoedingsdeskundige Ina van Gerwen buiten kijf. “Toch twijfelen jonge ouders vaak en hebben ze flesvoeding binnen handbereik, ‘voor als het niet lukt’. Met de juiste steun en een positieve benadering kunnen moeders vaak meer dan ze misschien van tevoren denken. Ze is dan ook blij dat het TweeSteden ziekenhuis vrouwen actief helpt en stimuleert bij het geven van borstvoeding. Kiezen de ouders bewust voor flesvoeding, dan worden ze ook daarin gesteund. “Elke ouder heeft recht op een gefundeerde keuze”, vindt ze.

Vuistregels
Het behaalde certificaat is het resultaat van jarenlange inspanning. Om het te behalen, moest het ziekenhuis aan tien vuistregels voldoen. Zo moeten de medewerkers goed geschoold zijn, mag geen reclame worden gemaakt voor kunstvoeding en krijgt de baby geen bijvoeding als dat niet strikt noodzakelijk is.
Met het behaalde certificaat houdt de verantwoordelijkheid van het ziekenhuis niet op. Van Gerwen: “Er komen steeds nieuwe inzichten waar je op in moet spelen. Bovendien vindt elke drie jaar een herbeoordeling voor het certificaat plaats." De plaquette die het TweeSteden ziekenhuis kreeg van WHO/UNICEF werd donderdag 26 juni officieel onthuld in de hal van de vestiging Tilburg.


Contact Stichting Tweesteden Ziekenhuis

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share