1000ste baby geboren in Thebe Kraamhotel

Door: Thebe Kraamzorg  14-07-2009


Op 1 juli is in Thebe | Kraamhotel De Meiboom de 1000e baby geboren. Haar naam is Rebecca. De geboorte is een mooi moment voor de kersverse ouders, maar ook voor het Kraamhotel. Op 9 juli wordt de 1000e bevalling officieel gevierd in het Kraamhotel.

Voor deze gelegenheid is er speciaal voor Thebe | Kraamzorg een herkenbaar kunstwerk ontworpen dat op 9 juli wordt onthuld. “Het is voor ons een blijvende herinnering aan de 1000e geboorte in het Kraamhotel, maar we willen dat het voor iedereen zichtbaar en bruikbaar is”, volgens Marijke Megens, directeur van Thebe | Kraamzorg.

Kraamhotel
“Bevallen in het kraamhotel is eigenlijk net als een bevalling thuis. Er is aandacht, privacy en rust en de eigen verloskundige begeleidt de bevalling”, vertelt Marijke Megens. “Alles is aanwezig voor een normale bevalling. En mocht er zich tijdens of na de bevalling iets voordoen, kunnen we uitwijken naar het naastgelegen TweeSteden ziekenhuis of het St. Elisabethziekenhuis. voor veel ouders is het een voordeel dat er de eerste dagen na de bevalling 24 uur per dag kraamverzorgenden aanwezig zijn om de jonge ouders met raad en daad bij te staan. Dit wordt door de ouders erg gewaardeerd.”

Kwaliteit
Thebe | Kraamzorg beschikt over het HKZ-ISO 9001 certificaat en het WHO / UNICEF certificaat Zorg voor Borstvoeding de stichting Zorg voor Borstvoeding. “Dat laatste hebben we al vanaf 2007, maar in mei 2009 hebben we een hertoetsing gehad. En het resultaat mag er zijn: cum laude geslaagd. Daar zijn we natuurlijk erg trots op!”, zegt Megens.