NIEUWE KOPLOPER OP HET GEBIED VAN KLANTCONTACT

NIEUWE KOPLOPER OP HET GEBIED VAN KLANTCONTACT van Unamic

Door: Unamic  25-11-2008
Trefwoorden: Werk, Overname, Fusie

Voor de samengevoegde onderneming werken circa 3.000 mensen. “In onze branche zijn schaalgrootte en locatiespreiding van vitaal belang”, stelt Simon Verzijl, algemeen directeur van HCN. “Door het samenvoegen van Unamic en HCN ontstaat een zeer krachtige en aantrekkelijke organisatie. Zij is de enige in haar soort in Nederland waar opdrachtgevers terecht kunnen voor een compleet dienstenaanbod op het gebied van klantprocessen.” Jeroen ten Haave, algemeen directeur van Unamic, voegt hieraan toe: “Deze stap past bij de Buy & Build strategie die Unamic sinds 2006 heeft ingezet, het jaar waarin wij investeringsmaatschappij Van den Ende & Deitmers hebben aangetrokken als aandeelhouder.” Dick Bakker en René Eijsermans, medeoprichters van HCN, blijven via hun holding M-4 Groep B.V. als investeerders betrokken in de nieuwe combinatie.

Unamic/HCN ziet het als haar missie om koploper te zijn als het gaat om omzetverhoging en rendement uit klantprocessen voor haar opdrachtgevers. Steeds meer Nederlandse bedrijven nemen de strategische beslissing om klantprocessen uit te besteden. Vaak wordt als reden gegeven het streven naar een hoger rendement door het optimaliseren van de opbrengst per klant, het verhogen van de klanttevredenheid en een grotere kostenflexibiliteit. Ook in de nieuwe samenstelling zal Unamic/HCN zich bezighouden met het gehele
BPO-proces: van klantenservice tot technische helpdesk, van facturatie tot ‘collection-activiteiten’.
Het uitbesteden van deze activiteiten naar Nederlandstalige offshore locaties is hierbij tevens aan de orde.
Met vestigingen in Suriname en Turkije neemt de nieuwe organisatie op dit gebied direct een marktleiderspositie in. Op de offshore locaties zijn ondertussen circa 550 medewerkers werkzaam die de Nederlandse markt bedienen.

Trefwoorden: Callcenter, Contactcenter, Fusie, Grootste, Hcn, Overname, Paramaribo, Turkije, Unamic, Werk