Wit beeldhouwer Niko de

Contactgegevens Are these details correct?

Adres: Noordhoekring 61 , 5038 GB Tilburg, Noord-Brabant

E-mail

Over Wit beeldhouwer Niko de

Sinds Niko de Wit in 1975 de kunstacademie verliet, heeft hij een omvangrijk oeuvre opgebouwd dat meer dan zeshonderd beelden telt. Ruim dertig daarvan bevinden zich in de openbare ruimte, musea en bedrijven. Naast deze werken maakt hij ook portretten en penningen in brons. De Wit geniet echter de meeste bekendheid vanwege zijn autonome en monumentale werken in een geometrische abstracte stijl.
Hoe groot of klein het werk ook is, het verraadt altijd een monumentale kracht en is vrijwel nooit in één oogopslag, vanuit één perspectief te vatten. Het vraagt erom om van alle kanten bekeken te worden.
Inspiratie vindt de kunstenaar in alledaagse objecten en in de architectuur van zowel oude als nieuwe culturen. Daarnaast geven ook het materiaal en de vormen waarmee hij werkt aanleiding tot nieuwe beeldconcepten.
Beeldhouwen is voor Niko de Wit een voortschrijdend proces van experimenteren en variëren, waarbij restvormen van het ene beeld dikwijls het begin zijn van een volgend kunstwerk.
Het materiaal en formaat van het uiteindelijke werk spitst hij toe om het beeld een ultieme uitstraling te geven.
Op een ambachtelijke manier maakt De Wit zijn beelden zelf in zijn goed geoutilleerde atelier. Dat komt neer op modelleren, construeren, lassen en gieten van brons, staal of andere materialen. De grootschalige beelden laat hij uitvoeren door bedrijven die daar in gespecialiseerd zijn.
In zijn recente werk frappeert De Wit de kijker met onverwachte combinaties van ronde en hoekige elementen, die in een dynamisch verband zijn samengevoegd. Een beeld van Niko de Wit genereert altijd spanning, omdat hij steeds de grenzen van fysiek evenwicht opzoekt.

Openingstijden

Betalingsmogelijkheden

Cash, Financiering

Featured Message

Neem vandaag contact op

10-12-2016

Extra Bedrijfsgegevens

Facebook: https://www.facebook.com/Wit-beeldhouwer-Niko-de-382623392079786/

Categorieën: Artists

Deze lijst wordt verzorgd door:

Is Wit beeldhouwer Niko de in Noordhoekring 61, Tilburg Noord-Brabant 5038 GB uw bedrijf? Uw vermelding claimen en meer leads te trekken door het toevoegen van meer content, foto's en andere zakelijke informatie.

We hebben meer Advies diensten in Tilburg Noord-Brabant beschikbaar op Hotfrog Nederland. U kunt uw zoektocht naar updaten Tilburg Advies per locatie, trefwoord of service-opties.

Meer bedrijven in Tilburg Noord-Brabant, 5038 GB, Nederland

Small Business Hub

Wij delen tips, ideeën en advies om u te helpen uw kleine bedrijf uit te breiden.

Bekijk de Small Business Hub

Uw profiel zonder advertenties

Heeft u overwogen om up te graden naar Hotfrog AdVantage? Geen concurrentie advertenties betekent exclusieve focus op uw bedrijf. U staat in het middelpunt.

Meer informatie

[3815535]