Toilethygiëne op basisscholen, het kan en het moet!

Toilethygiëne op basisscholen, het kan en het moet! van Schoonmaakbedrijf Jtc

Door: Schoonmaakbedrijf Jtc  26-03-2008
Trefwoorden: Scholen, School, Toiletten

Volgens Hendry Jansen, oprichter van JTC deschoonmakers.nl uit Uden, zijn toiletten echter altijd schoon en geur vrij te maken. Het is mogelijk om met de juiste dieptereiniging de wc’s zo schoon te maken dat de leerlingen zonder probleem naar de wc’s durven gaan. “Op scholen wordt niet altijd de juiste manier van reiniging toegepast. Zo worden gebruikte moppen weer in de kast gezet om een volgende keer weer de vloer mee te moppen. Op deze manier bevuil je de vloer in plaats van die schoon te houden.” Hij geeft aan dat na een goede behandeling de wc’s “bijna zo schoon zijn dat je er een boterham kunt eten”.
Op de Sint Jozefschool in Uden worden de wc’s schoongehouden door JTC. Dhr. Hendriks, directeur op deze school geeft aan dat de wc’s inderdaad schoon te maken zijn met de juiste reinigingsmethode van JTC. De school geeft hier prioriteit aan, en met succes. Het blijkt dat voorheen de kinderen de wc’s niet wilden gebruiken. Ouders raadden zelfs hun kinderen soms af om de toiletten te gebruiken. Nu gaan de leerlingen gewoon naar het toilet.
Er zijn wel een aantal maatregelen getroffen om de hygiëne te waarborgen. De toiletten zijn sober gehouden en binnenkort komen er dispensers voor toiletpapier waar steeds maar één los velletje uit komt zodat de kinderen niet te veel papier gebruiken en de toiletten verstoppen.
“Acties om kinderen ‘beter en netter’ te laten plassen hebben weinig effect, je kunt niet van jonge kinderen verwachten dat zij veel ervaring hebben en alles in de pot doen. Je kunt ze het wel zo makkelijk mogelijk maken“, aldus Hendriks. Volgens Jansen “is het de taak van de schoonmakers om de wc’s schoon te maken en houden, en dit kan prima, als je de juiste technieken toepast met doeltreffende middelen”

Trefwoorden: Basisscholen, Geurende, Scholen, School, Stinkende, Toiletten,