Lashelm, veiligheidshelm én adembescherming in één !

Door: Wiltec  29-05-2006
Trefwoorden: Industrie, Adembescherming, Beschermingsmiddelen

Unieke combinatie blijkt zeer succesvol

Wiltec, specialist op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen, introduceerde onlangs de Scott Procap helmserie. Inmiddels is deze serie uitgegroeid tot een nieuwe standaard in luchthelmen, en is hij verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder een lasuitvoering. Juist deze lashelm is een zeer gewilde versie, omdat lassers steeds vaker worden geconfronteerd met ARBO-wetten, die het dragen van een veiligheidshelm en/of gebruik van adembescherming verplichten. Met de Procap lashelm wapenen ook zij zich optimaal tegen de risico’s op de werkvloer.

De Scott Procap lasuitvoering bestaat uit een helmschaal met luchtdistributiekanaal, een verstelbaar hoofdharnas, gelaatsafdichting en een opklapvizier met lasvenster. Het unieke monorailsysteem <0}zorgt ervoor, dat de lasvizier gemakkelijk kan worden verschoven en dat de helm bij alle combinaties van helm en vizier optimaal in balans is. Ook het vizier-ophangsysteem is ontworpen om de balans van de helm te behouden. De voor adembescherming benodigde luchtslang wordt op de helm aangesloten via een kogel-verbindingsstuk, wat zorgt voor een extra grote bewegingsvrijheid.

De Procap is breed inzetbaar in verschillende branches zoals metaalverwerkingsbedrijven, scheepsbouw en bij las-,slijp-, en onderhoudswerkzaamheden. Dankzij de compacte afmetingen is hij ideaal voor gebruik in kleine ruimtes. De luchthelm kan probleemloos worden aangesloten op alle gangbare ademluchtsystemen in deze markten. Om naast ogen, adem en hoofd ook oren te beschermen, kan oorbescherming op de zijkant worden gemonteerd.

Naast de lasuitvoering is de Procap ook verkrijgbaar met blank getint polycarbonaat ruit of met een hittebestendige goudbedampte ruit.

Procap en Proflow
Door het luchtdistributiekanaal dat in de Procap is verwerkt, is hij ideaal te gebruiken in combinatie met Scott aanblaassystemen, zoals de Proflow SC. Dit ademlucht-aanblaassysteem beschikt over een electronisch gestuurde luchttoevoer, die ervoor zorgt dat er altijd de juiste hoeveelheid lucht in het ademlucht masker wordt geblazen. Via het digitale display wordt bovendien aangegeven wanneer de filters moeten worden vervangen en wanneer de batterij opgeladen dient te worden. Uniek op het gebied van aanblaassystemen is de garantietermijn van 1800 werkuren (max. 3 jaar) en de uitstekende servicemogelijkheden.

Deze service wordt uitgevoerd door het Wiltec Service Center. Dit voert, zowel in eigen huis als op locatie, service- en onderhoudswerkzaamheden uit. Alle servicemedewerkers zijn VCA-gecertificeerd en op de hoogte van de laatste kwaliteitseisen in de markt.

Trefwoorden: Adembescherming, Beschermingsmiddelen, Industrie, Lashelm, Veiligheidshelm

Contact Wiltec

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share