Universeel filterhuis voor schoon koelmiddel

Universeel filterhuis voor schoon koelmiddel van Wiltec

Door: Wiltec  12-07-2006
Trefwoorden: Verspaning, Metaalindustrie, Filterhuis

Nieuw filterhuis van Wiltec maakt kostenbesparing mogelijk

Bij een goede verspaning is een schoon koelmiddel een ‘must’. Het belang van een schoon koelmiddel in de metaalindustrie wordt nog niet overal ingezien, terwijl de gevolgen van vervuiling groot zijn voor de kwaliteit van de productie. Door het inzetten van het Wiltec filterhuis kunnen veel onnodige kosten worden voorkomen.

Behalve directe beschadigingen aan het eindproduct met afkeur als gevolg, heeft vervuild koelwater ook invloed op de levensduur van (snij)apparatuur en onderhoudskosten. Vaker verwisselen van dichtgeslipte filters en veelvuldige vervanging van koelwater heeft onnodige productiestilstand als gevolg. Daarnaast maken ook de stijgende kosten van aanschaf en verwijdering van koelmiddel het overwegen van een goed filtersysteem waard.

Wiltec introduceert daarom een filterhuis, waarmee eenvoudig en zonder hoge kosten, grote verbeteringen zijn door te voeren. Het filterhuis is nagenoeg onderhoudsvrij en kan worden voorzien van verschillende typen filters. Of er nu vaste metaaldeeltjes uit olie gefilterd moeten worden of juist olie van koelmiddel moet worden gescheiden, met dit systeem is alles mogelijk.
Omdat het systeem geschikt is voor uiteenlopende toepassingen, beschikt Wiltec over een testunit, zodat in de praktijk kan worden getest welke besparingen mogelijk worden gemaakt.

Trefwoorden: Filterhuis, Koelmiddel, Metaalindustrie, Verspaning

Contact Wiltec

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share