Vinding van Wiltec en Columbus Industries: Tijd besparen bij filterwissel

Door: Wiltec  18-04-2006
Trefwoorden: Industrie, Verffilters

Vinding van Wiltec en Columbus Industries

Het verwisselen van verffilters in afzuigwanden is normaal gesproken niet de meest comfortabele klus. De vaak grote, gebruikte filters zijn moeilijk handelbaar en materiaal dat is achtergebleven in het filter vliegt tijdens het verwisselen in het rond. Om het wisselen van filters sneller, eenvoudiger en schoner te laten verlopen, heeft Wiltec in samenwerking met Columbus Industries speciale CI-cassettes ontwikkeld.

Voor het gebruik van cassettes wordt éénmalig een frame geplaatst in de afzuigwand. Daarna kunnen de filters eenvoudig in het filter worden geschoven. Het systeem kan een behoorlijke tijdsbesparing opleveren, waardoor productielijnen langer door kunnen draaien. Een ander voordeel is dat de cassettes los van elkaar verwisseld kunnen worden. Cassettes die nog niet aan vervanging toe zijn kunnen hierdoor gewoon blijven zitten, terwijl de vieze filters kunnen worden verwisseld. Filters gaan hierdoor langer mee, wat een tweede kostenbesparing met zich meebrengt.

De nieuwe filtercassettes worden machinaal door Columbus geproduceerd, zodat een constante kwaliteit gewaarborgd is. Er zijn meerdere standaard-afmetingen beschikbaar én de mogelijkheid bestaat om de cassettes op maat te laten maken.

Trefwoorden: Industrie, Verffilters

Contact Wiltec

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share