Wiltec introduceert: Polijsten & spotrepair op hout!

Door: Wiltec  20-04-2006
Trefwoorden: Bouw, Schilderwerk, Schilderwerk Voor Hout

Perfecte hoogglans op hout
Wiltec introduceert: Polijsten & spotrepair op hout!

Houten panelen, perfect in hoogglans gespoten….een lastige klus. Stofjes of puntjes in de lak, of een lak met de bekende “sinaasappel structuur”, zorgen er regelmatig voor dat een opdracht wordt afgekeurd en opnieuw moet worden gespoten. Dit kost veel tijd en geld. Met het nieuwe polijstsysteem van Wiltec is het mogelijk om stofjes uit de lak te verwijderen en doffe panelen op te poetsen zonder dat deze opnieuw gespoten hoeven te worden. Deze op metaal en kunststof al veel gebruikte werkwijze is vanaf nu dus ook toepasbaar op oppervlaktes van hout!

Stofdeeltjes die op een gelakt houten oppervlak terecht zijn gekomen, kunnen met schuurpapier met een fijne korrel worden uitgeschuurd. Hierna wordt het geschuurde oppervlak gepolijst met een zeer fijne korrel P2000-P4000. De laatste kleine oneffenheden worden hiermee verwijderd, zodat het bewerkte oppervlak een gladde afwerking krijgt. Deze manier van werken voorkomt ook dat de laklaag een ongewenste “sinaasappelstructuur” krijgt. Tenslotte wordt het oppervlak met een speciale polijstpasta opgepoetst waardoor een prachtige hoogglans ontstaat.

De nieuwe werkwijze kan breed worden toegepast in de houtindustrie. Afhankelijk van de te bewerken houtsoort kan de fijnheid van het schuurmateriaal worden aangepast. Ook is dit systeem inzetbaar bij zowel blanke als gekleurde lakken.

Polijsten en spot-repair van houtoppervlakken werkt tijd- materiaal- en dus ook kostenbesparend. Hoogglans op hout is met de juiste uitrusting vanaf nu voor iedereen haalbaar. De werkwijze is ideaal voor branches waar hoge eisen aan de lakafwerking worden gesteld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan keuken- en interieurspuiterijen, de meubelindustrie en pianospuiterijen.

Trefwoorden: Bouw, Schilderwerk, Schilderwerk Voor Hout

Contact Wiltec

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share