Wiltec introduceert Therm-O-Flow 200 Bulk Melt System

Door: Wiltec  17-08-2006
Trefwoorden: Pompen, Graco Check-mate, Therm-o-flow,

Het verpompen van warme en hete vloeistoffen stelt zware eisen aan de apparatuur. Speciaal voor deze werkzaamheden introduceert Wiltec het Graco Therm-O-Flow 200 Bulk Melt System. Met een verwarmde ‘Megaflo’-volgplaat verpompt het systeem ‘hot-melts’ en ‘warm-melts’ met een temperatuur van meer dan 200°C!

Dankzij de krachtige 70:1 Graco Check-Mate pompen worden vloeistoffen met een hoge viscositeit (tot 5 miljoen cps) verpompt met een opbrengst tot maximaal 10,6 liter per minuut. De installaties zijn ontwikkeld voor het doseren van hot-melt lijmen ten behoeve van onder andere:

- Verlijmen van interieurtapijt
- Verlijmen van kabels en slangen op dakhemels
- Gieten van connectoren en electronische printplaten
- Verlijming van kunststof op metaal, papier, hout etc.
- Verlijmen van spaanderhoutpanelen
- Verlijmen van karton en papier

De Therm-O-Flow 200 is voorzien van een temperatuurinstelling over twaalf zones. Hierdoor is een geleidelijke materiaaltoevoer gegarandeerd. Het luchtventiel is speciaal vormgegeven zodat de ‘drums’ eenvoudig en snel te verwisselen zijn.

De bediening van het Therm-O-Flow 200 systeem is dankzij het ‘easy key’ bedieningspaneel zeer overzichtelijk. De temperatuur kan via dit paneel eenvoudig worden ingesteld en waarschuwingssignalen worden nauwkeurig weergegeven. Verder registreert het apparaat zelf het materiaalverbruik, en is een timerfunctie aanwezig zodat het systeem automatisch op temperatuur kan komen. De aanwezige ethernetverbinding zorgt voor overdracht van gegevens, zodat op afstand productierapporten kunnen worden opgesteld.

Trefwoorden: Graco Check-mate, Pompen, Therm-o-flow,

Contact Wiltec

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share