Wiltec levert explosieveilige adembescherming

Door: Wiltec  12-04-2006
Trefwoorden: Bouw, Industrie, Veiligheid

Op dit moment wordt op alle mogelijke manieren aandacht besteed aan de ATEX-richtlijn. Deze richtlijn geldt voor alle bedrijven waar met brandbare en/of ontplofbare stoffen wordt omgegaan. Vanaf 1 juli 2006 dienen alle bestaande arbeidsmiddelen en -plaatsen aan de ATEX-richtlijn te voldoen. In de praktijk betekent dit, dat bedrijven op zoek gaan naar explosievrije apparatuur die aan deze ATEX-richtlijnen voldoen. Wiltec beschikt over een gespecialiseerd assortiment ATEX-goedgekeurde producten. Uit deze serie presenteert de specialist in adembescherming nu de Proflow 2 EX: een mobiel adembeschermingssysteem met de meest moderne techniek.

De ATEX-voorschriften hebben o.a. betrekking op bedrijven waar lak of verf wordt verwerkt of aangebracht, zoals (loon)spuiterijen, poedercoaters, metaalbeschermingsbedrijven, schilders, meubelspuiterijen, timmerfabrieken, autoreparatie- en schadeherstelbedrijven en productiebedrijven met een eigen lakkerij. Stuk voor stuk werkplekken waarbij adembescherming door middel van aanblaassystemen onmisbaar is. Een niet-ATEX-gekeurd systeem kan hierbij voor gevaarlijke situaties zorgen, één vonkje in bijvoorbeeld de elektromotor kan immers genoeg zijn…

De Proflow 2 EX behoort tot de nieuwste generatie aanblaasunits, met een computergestuurde luchttoevoer. De luchtstroom blijft op die manier altijd constant. Daarnaast wordt op een display duidelijk aangegeven wanneer de filters vervangen moeten worden en de wanneer batterij moet worden opgeladen. Met de capaciteit van die batterij zit het overigens wel goed: helemaal opgeladen heeft de Proflow een gebruiksduur van zo’n 10 werkuren! Het lichtgewicht motorhuis is bestand tegen water, hoge temperaturen, chemicaliën en inslag.

Dankzij de unieke electronische dataregistratie kan onderhoud op Proflow aanblaasunits snel en effectief worden uitgevoerd. De registratie legt betrouwbare informatie vast over het gebruik en de prestaties van het systeem, en ook de onderhoudshistorie wordt vastgelegd. De systemen voldoen op deze manier altijd aan de ARBO-richtlijnen.

Voor de hele Proflow-lijn is een uitgebreid assortiment maskers verkrijgbaar: van halfgelaatsmaskers tot laskappen. Het aanblaassysteem is hierdoor inzetbaar op vrijwel iedere werkplek.

Trefwoorden: Aanblaasunits, Arbeidsmiddelen, Arbo-richtlijnen, Bouw, Industrie, Veiligheid,

Contact Wiltec

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share