Verenigde hostingproviders helpen Lycosklanten uit de brand.

Verenigde hostingproviders helpen Lycosklanten uit de brand. van Alphamega Hosting

Door: Alphamega Hosting  11-12-2008

ZWOLLE - Het recente persbericht waarin Lycos Europe haar klanten aanbeveelt om naar Strato over te stappen lijkt het startsein voor de strijd om de gunst van de Lycosklanten. In de  week daarvoor had Lycos laten weten in de loop van het eerste kwartaal de stekker uit de hostingdienstverlening te trekken, hetgeen voor veel onrust zorgde. Enkele Nederlandse hostingproviders zijn daarop bij elkaar gekomen om de Lycosklanten een alternatief te kunnen bieden.

Initiatiefnemer Chris Vermeulen benadrukt dat de actie van de samenwerkende hostingproviders niet zomaar een slimme commerciële zet betreft: "Al eerder hebben we gezien dat klanten zich bij een faillissement flink in de steek gelaten voelen. Dit dreigt met de huidige gang van zaken bij Lycos opnieuw te gebeuren. We willen die mensen helpen. Niet alleen bij het op papier overstappen, maar ook met het daadwerkelijk overzetten van de website zelf. Dat is toch vaak het meest heikele punt."

MoveMySite.eu
Via de website www.movemysite.eu presenteren de hostingproviders hun oplossingen. Klanten van Lycos, maar ook andere geïnteresseerden, kunnen zich laten informeren over de mogelijkheden. Via de "doe-de-scan"-pagina worden Lycosklanten bij de hand genomen. Daar kunnen Lycosklanten de inloggegevens van  hun website invullen waarop de pagina een overzicht genereert van wat er op hun website is geïnstalleerd. Tevens wordt er dan een op maat gesneden overstapadvies gegeven. Ook staan er op de site tips en handleidingen die kunnen helpen bij het overzetten van populaire open source software, zoals Joomla en OScommerce.

Hostingproviders
De deelnemende hostingproviders zijn Alphamega Hosting, YourHosting, PC Extreme, Easyhosting, TransIP, Argeweb, Vevida, Flexwebhosting, Hosting Concepts en ASHosting. Door samen duidelijke afspraken te maken verwachten zij in de toekomst ook andere initiatieven ontwikkelen die de hostingmarkt nog transparanter zullen maken.

Strato
Vermeulen is niet verbaasd dat  Lycos Europe haar klanten aanbeveelt om over te stappen naar Strato. "We hadden al vrij snel door dat een overname erg onwaarschijnlijk was. Het recente persbericht waarin Lycos haar klanten adviseert om naar Strato over te stappen bevestigt dat ze definitief geen overnamekandidaat hebben. Tienduizenden klanten moeten nu noodgedwongen hun website gaan verhuizen. Uiteraard hebben zij daarin een vrije keuze.  Maar we kunnen ons goed voorstellen dat de klanten liever in Nederland hun sites onderbrengen, dan opnieuw in zee te gaan met een buitenlandse partij. MoveMySite.eu maakt het verschil door diversiteit en transparantie te bieden met een uitstekende service. En juist die service laat bij te grote hostingbedrijven nog wel eens te wensen over."


Links:

http://www.movemysite.eu


Contact Alphamega Hosting

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share