window.NREUM||(NREUM={});NREUM.info = {"beacon":"bam.nr-data.net","errorBeacon":"bam.nr-data.net","licenseKey":"f0d35ca3ee","applicationID":"333426","transactionName":"YwFUZUoFCkBVBhZZXFpLd2JoSwJGWAkSQlZHF0RUVAEFQFFLA0NDTA==","queueTime":0,"applicationTime":18,"ttGuid":"95D8C1AA72F2A9E1","agent":""} <meta content="Word.Document" name="ProgId" /> <meta content="Microsoft Word 11" name="Generator" /> <meta content="Microsoft ..." />

Kijkje achter de schermen op de woningmarkt

Kijkje achter de schermen op de woningmarkt van Hofstede Makelaardij Veen

Door: Hofstede Makelaardij Veen  09-06-2009
Trefwoorden: Makelaar, Kopen, Woning

Steeds worden koper en verkoper van een woning in de publiciteit aan elkaar gekoppeld. Van tussenwoning tot woonboerderij en van appartement tot twee-onder-een kapper. De verslagen worden opgetekend door middel van interviews die Hofstede laat houden door externe journalisten. Doel is om iedereen die een eigen woning heeft, of zou willen hebben, te laten zien dat er ook vandaag de dag niets engs is aan het kopen of verkopen van een woning. Zo zal blijken uit enthousiaste getuigenverklaringen.

 

Ervaringen

De koop of verkoop van een eigen woning is in financieel en emotioneel opzicht een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven. Juist in deze tijd misschien nog wel meer dan anders. Bij verkopende partijen neemt de druk een beetje toe; ‘zal het wel gaan lukken?’. En bij kopende partijen is er ook sprake van oplopende spanning: ‘bied ik niet te weinig, zodat straks een ander met de buit ervan door gaat?’. Hofstede Makelaardij rekent af met deze taboes en laat kopers en verkopers van een eigen woning zelf aan het woord over hun ervaringen. Hiermee wordt een realistische inkijk geboden in het afwegingsproces dat zich momenteel op de woningmarkt afspeelt. Interessante verhalen van en over mensen die in weerwil van alle borrelpraat het aandurven om in deze tijd over te gaan tot de (ver) koop van hun leven. En waarom ook niet? Er worden immers iedere dag in heel Nederland en in alle prijsklassen huizen ver- en gekocht. Life goes on.

 

WoonCourant

De ervaringen van kopers en verkopers van een woning zijn elke drie weken te lezen in de Hofstede WoonCourant. Daarnaast is de WoonCourant online te lezen via de internetsite van Hofstede Makelaardij. Reacties op deze getuigenverklaringen zijn te plaatsen op het blog, www.hofstedemakelaardij.blogspot.com.

Trefwoorden: Gekocht, Huis, Kopen, Koper, Makelaar, Makelaardij, Verkocht, Verkopen, Verkoper, Woning, Wooncourant