Elektronicabehuizing en -module leverancier Cortexon verhuist naar groter pand

Door: Cortexon  15-02-2012
Trefwoorden: Elektronica Behuizing, elektronica behuizing oem, elektronica modules,

Veghel, 15 februari 2012 – Cortexon (), ontwikkelaar en leverancier van klantspecifieke elektronicabehuizingen en complete modules met bijbehorende koeling- en beschermingsoplossingen voor de top van de Nederlandse hightech industrie, heeft zijn klantenkring de afgelopen jaren fors zien uitbreiden richting nieuwe afzetmarkten en het aantal opdrachten zien toenemen. Om die reden is Cortexon met ingang van 6 februari 2012 verhuisd naar een groter pand vlakbij de huidige locatie in Veghel.
 
Van oorprong bediende Cortexon als System Supplier voor Original Equipment Manufacturers (OEM) met name klanten binnen de semiconductor en multimedia industrie, alsook klanten binnen de photovoltaic en medische industrie. Het portfolio van Cortexon heeft zich nu in de afgelopen jaren flink uitgebreid richting onder andere de (petro-)chemische industrie, industriële automatisering en ICT. Tevens blijken bestaande OEM klanten steeds meer taken op het gebied van ontwikkeling en het bouwen van elektronica modules inclusief koelingoplossing uit te besteden aan een System Supplier en koelingexpert zoals Cortexon.  

Elektronica behuizing ontwikkeling
 
Cortexon verhuist naar een pand dat veel meer ruimte biedt. In het nieuw te betrekken gebouw wordt ook een permanente ruimte voor test-, meet- en proefopstellingen van complexe ontwikkeltrajecten met betrekking tot elektronicabehuizing en de koeling van elektronica gehuisvest. Met diverse apparatuur om onder andere prototypes van elektronica modules te kunnen testen en meten.  

De vorige bedrijfsruimte van Cortexon was onderdeel van het hoofdkantoor van moederbedrijf Aegide Group, een bedrijfsruimte die werd gedeeld met zusterbedrijf Minkels (totaalleverancier van datacenter oplossingen). “Het nieuwe pand is naast de fabricagefaciliteit van Minkels gevestigd,” zegt Robin Coester, die als Business Unit Manager van Cortexon de leiding heeft over het bedrijf. “Op die manier blijven we korte communicatielijnen houden met de daar ondergebrachte productiefaciliteit van Cortexon, onder meer de assemblage- en de verpakkingsafdeling met eigen ESD ruimte, zodat we flexibel blijven en indien nodig snel kunnen anticiperen op behoeften van onze klanten. Een locatie vlakbij de vorige locatie was een voorwaarde. De combinatie van ontwikkeling en productie en de nauwe interactie tussen deze twee disciplines is namelijk altijd een belangrijk onderdeel van ons succes in de markt geweest.”  

Industriële elektronica module
 
“De uitbreiding richting nieuwe afzetmarkten verloopt vaak via bestaande klanten en relaties,” zegt Coester. “Dat heeft voor een groot deel te maken met de customer intimacy benadering die we binnen Cortexon, maar ook binnen Aegide Group als geheel hanteren. Wij zijn nauw bij issues van OEM-klanten betrokken, luisteren naar hun behoeften en denken proactief mee over mogelijke klantspecifieke oplossingen. Die benadering heeft als positief neveneffect dat relaties van onze klanten van dichtbij meemaken welke resultaten Cortexon levert en hoe deze resultaten tot stand komen.”  

Afgelopen jaren heeft de customer intimacy benadering van Cortexon er tevens aan bijgedragen dat bestaande OEM-klanten steeds meer taken aan Cortexon gingen uitbesteden. Coester: “Klanten erkennen ons inmiddels als expert op het gebied van industriële elektronica modules en vragen ons niet meer alleen voor de behuizing, maar ook voor ontwikkeling van hoogwaardige elektronica in de modules. Klanten betrekken ons dan ook steeds vaker vroegtijdig bij een ontwikkelingsproces, waardoor wij onze kennis en expertise kunnen aanwenden om elektronica op de behuizing af te stemmen en op die manier een optimale totaaloplossing te realiseren; zowel wat betreft functionele efficiëntie van een industriële elektronica module als de efficiëntie in termen van kosten.”  

Complexe ontwikkeltrajecten  

De ontwikkeltrajecten binnen de bestaande en nieuwe afzetmarkten van Cortexon worden steeds complexer. Ook daarom is het handig om de nieuwe bedrijfsruimte te betrekken. Coester: “Extra complexiteit vraagt om meer benodigde manuren. Om die reden hebben we afgelopen jaar al de ontwikkelcapaciteit verder uitgebreid. Voor zulke complexe trajecten is het daarnaast ook wenselijk om een permanente en dedicated testruimte beschikbaar te hebben. In ons nieuwe onderkomen hebben we hiervoor genoeg plek.”  

De hightech industrie, een markt waarin Cortexon als System Supplier van oudsher opereert, zal volgens Coester de komende tijd naar verwachting eveneens meer business opleveren. “Je ziet daar nu de ontwikkeling dat OEM-leveranciers, niet alleen de allergrootste OEM-leveranciers, ook de wat kleinere producenten, taken uitbesteden en zich alleen nog richten op hun kerntaken. Deze bedrijven gaan zich steeds meer richten op de activiteiten waar zij zich mee kunnen onderscheiden. Voor Cortexon betekent het dat we in samenwerking met andere toeleveranciers kunnen gaan meedenken over de (her)inrichting van de supply chain voor deze OEM-leveranciers. Dat vraagt iets van onze organisatie. Ook daarom is het goed dat we in het nieuwe bedrijfsgebouw weer verder kunnen groeien.”  

---------------------------------
Over Cortexon

Cortexon B.V. () levert via een innovatieve ‘early involvement’ benadering optimale en klantspecifieke elektronicabehuizing met bijbehorende koelingoplossingen voor de hightech industrie in met name de Benelux en Duitsland. Toegenomen miniaturisatie van elektronica systemen vraagt om steeds meer functies in steeds kleinere ruimtes. Dit stelt hoge en innovatieve eisen aan elektronicabehuizing en industriële elektronica modules en racks. De ingenieurs van Cortexon zorgen in nauwe samenwerking met klanten voor een innovatieve benadering ten aanzien van onder andere design, optimaal ruimtegebruik, EMC afscherming en koeling.  

Cortexon werkt als System Supplier voor OEM (Original Equipment Manufacturer) klanten, Het bedrijf ontwikkelt concepten voor elektronica modules, maakt prototypes en test deze uitvoerig. De complete elektronica modules worden in de fabriek in Veghel op geautomatiseerde productielijnen geproduceerd en geassembleerd. Klanten van Cortexon zijn onder andere NXP, Grass Valley, KLA-Tencor, Barco, EVS Group en ECOserver.  

Cortexon is onderdeel van de Aegide Group, een Europese speler op het gebied van het geïntegreerd ontwikkelen, produceren en vermarkten van hoogwaardige behuizing oplossingen voor de ICT- en hightech OEM-industrie. Aegide Group werd afgelopen jaar genomineerd voor de FD Gazellen Award 2011, een jaarlijks uit te reiken prijs van Het Financieele Dagblad voor succesvolle ondernemingen die in 3 opeenvolgende jaren een gemiddelde omzetgroei van minimaal 20 procent realiseren. De onderneming heeft eigen vestigingen in Nederland, Zwitserland, UK, België en Frankrijk, plus verkoopvertegenwoordigingen in Duitsland en de Verenigde Staten. Met zo'n 180 toegewijde en ervaren specialisten in dienst rekent Aegide diverse wereldspelers tot haar klantenkring.    

---------------------------------
Mediacontact:  

Cortexon
Maartje van Alem
Marketing Communications Coördinator
 
+31 (0)413 - 311184  

KINXX PR
Koen Stegeman

+31 (0)6 – 30491407        

Trefwoorden: Elektronica Behuizing, elektronica behuizing oem, elektronica modules, elektronica modules oem, elektronica ontwikkelaar oem, elektronicabehuizingen, elektronicaontwikkelaar oem, fabricage elektronica modules, industriële racks, koeling elektronica, koelingexpert elektronica, ontwikkelaar elektronica modules, ontwikkeling elektronica modules, productie elektronica modules,

Contact Cortexon

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share

Ander nieuws en updates van Cortexon

Elektronica module ontwikkelaar Cortexon wordt nu geleid door Robin Coester van Cortexon thumbnail
15-02-2012

Elektronica module ontwikkelaar Cortexon wordt nu geleid door Robin Coester

OEM elektronica module ontwikkelaar Cortexon heeft Robin Coester aangesteld als nieuwe business unit manager en krijgt feitelijk de leiding over alle activiteiten van het bedrijf.