MRT Engines neemt Bols motoren over

Door: M. R.t. Holding  16-01-2009

Op gezette tijden spraken Johan van Gerven, directeur van MRT Engines uit Veghel, en Tijn Schellekens, directeur van Bols Motoren uit Goirle, elkaar om bij te praten over de actualiteiten in revisieland. Het ‘septembergesprek’ werd benut om diepgaand in te gaan op optimalisatie van bezettingsgraden van beide productieafdelingen. Voor beiden was duidelijk dat een nauwe samenwerking, in welke vorm dan ook, een grote stap voorwaarts zou betekenen als producent van ruilmotoren en ruilcilinderkoppen.
“Omdat we beiden overtuigd waren van de vele voordelen, waren we ook beiden erg gedreven om het plan ten uitvoer te kunnen brengen”, aldus Tijn Schellekens.
“Net voor de kerstdagen, hebben wij, Bart Smits en ik (eigenaren van MRT), de intentieverklaring ondertekend om de aandelen van Bols Motoren over te nemen”, verklaart Johan van Gerven. De officiële afwikkeling zal in februari plaats vinden, maar naar verwacht is dit slechts nog formaliteit.
Op de vraag wie de scepter gaat zwaaien, antwoordt Tijn Schellekens lachend: “ik heb nog nooit de prijs ‘Remanufacturer of the year’ gewonnen en Johan wel, dus wie denk je”?
Johan van Gerven: “Ik ben van mening dat niet alleen Tijn en ik elkaar goed kunnen aanvullen, maar dat beide bedrijven elkaar heel goed aanvullen. We zullen dan ook zo snel mogelijk aan de slag gaan met het behalen van het optimale rendement uit de synergie”.
Tijn Schellekens: “We gaan onze klanten een mooi kompleet programma bieden; het Duitse programma van MRT, het Franse programma van Bols. Bij het Japanse programma waren we concurrenten, dus dat lost zich hiermee ook op”.
De productie van Bols Motoren in Roemenië zal op korte termijn worden overgenomen door MRT Polska. Verder zullen er pas later in het jaar wat kleine wijzigingen zijn waar de klant mee te maken heeft, maar dat zal zich erg beperken.
Tot slot geeft Johan van Gerven aan: “Bovenal is belangrijk dat we geen ‘nee’ verkopen en dat we het service niveau blijven handhaven wat de klanten van ons gewend zijn”.