Datacenter en serverruimte oplossingen producent Minkels maakt stap naar Verenigde Staten

Datacenter en serverruimte oplossingen producent Minkels maakt stap naar Verenigde Staten van Minkels

Door: Minkels  16-12-2011
Trefwoorden: datacenter oplossingen, Datacenter Amerika, datacenter behuizing

Veghel, 22 november 2011 – Datacenter leverancier Minkels (), Europees producent van geïntegreerde datacenter oplossingen voor monitoring, koeling, stroomverdeling en behuizing, is met ingang van 1 november 2011 een verkoopvertegenwoordiging gestart in de Verenigde Staten. Minkels heeft naast de fabricagefaciliteiten in Veghel reeds eigen vestigingen in België, Verenigd Koninkrijk (UK), Frankrijk en Zwitserland, plus een verkoopvertegenwoordiging in Duitsland.
 
“De toenemende internationalisering van de datacenter markt heeft ons doen besluiten om fysiek de stap vanuit Europa naar de Noord-Amerikaanse markt te maken,” zegt Jeroen Hol, Chief Commercial Officer (CCO) van Minkels. “Diverse grote Europese klanten van ons zijn wereldwijd actief geworden. Deze wereldwijd opererende bedrijven, waaronder datacenter concerns en Corporate ondernemingen, vragen in toenemende mate om wereldwijde aanwezigheid van Minkels. De Verenigde Staten is hierbij een zeer belangrijke markt, die moeten wij van dichtbij en dus via lokale aanwezigheid kunnen bedienen.”  

Datacenter oplossingen
 
“Dankzij lokale aanwezigheid van onze sales- en engineeringmedewerkers in verschillende Europese landen, in de buurt van belangrijke internetknooppunten en datacenter afzetmarkten, zijn wij beter in staat om internationaal opererende klanten van onze datacenter oplossingen te voorzien,” zegt Hol. “De eigen vestigingen van Minkels in Frankrijk, UK, België, Zwitserland, en onze verkoopvertegenwoordiging in Duitsland, zorgen voor een goede dekkingsgraad voor de levering van onze datacenter oplossingen in Europa. In de Verenigde Staten willen we eenzelfde sterke lokale aanwezigheid creëren.”  

De verkoopvertegenwoordiging in de Verenigde Staten zal worden uitgevoerd door het bedrijf Uptime Technical Solutions, gevestigd in Walnut Creek nabij San Francisco en eigendom van Patrick Moylan. In het verleden werkte Moylan jarenlang als Key Accountmanager bij Wright Line, leverancier van datacenter oplossingen. Hol: “Patrick Moylan beschikt met zijn bedrijf Uptime Technical Solutions over ruime technologie- en verkoopervaring in de datacentermarkt. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij de aanwezigheid van Minkels in de Verenigde Staten tot een succes zal maken. Ook de locatie van de Minkels-verkoopvertegenwoordiging, zeer dicht bij Silicon Valley, is ideaal voor ons en voor de klanten van Minkels. Onze verkoopvertegenwoordiging voor datacenter oplossingen bevindt zich daarmee nabij één van de belangrijkste internetknooppunten en datacenter afzetmarkten in de Verenigde Staten.”  

Modulaire datacenter producten 

De datacenter oplossingen van Minkels en de wijze waarop deze datacenter producten in de markt worden gezet, vragen eveneens om een lokale aanwezigheid van Minkels in de Verenigde Staten.  Hol: “Wij leveren producten die nauw aansluiten bij de behoeften van onze klanten. Diversiteit in behoeften vraagt enerzijds om een goede lokale inventarisatie van zakelijke en technologische wensen en eisen. Anderzijds moet er een goede technische vertaalslag worden gemaakt naar de serverruimte oplossingen die wij ontwikkelen, produceren en aan de klant leveren. Lokale aanwezigheid van medewerkers die zo’n aanschafproces begeleiden kan daarin het verschil maken.”  

Minkels is in staat om klantspecifieke datacenter producten te leveren dankzij onder andere een modulaire opbouw van het productportfolio. Hol: “Onze modulaire datacenter oplossingen bieden de mogelijkheid om gemakkelijk en snel een antwoord te vinden op specifieke klantbehoeften met betrekking tot datacenter infrastructuur. Slechts een klein gedeelte van zo’n oplossing hoeft dan nog, indien gewenst, gemodificeerd te worden om het tot een volledig klantspecifieke oplossing te maken.”  

De stap naar de Verenigde Staten past ook binnen het customer intimacy principe dat Minkels in zijn klantbenadering hanteert. Hol: “Customer intimacy betekent voor ons dat we verder gaan dan alleen het aanbieden van individuele producten. Wij willen waar nodig geïntegreerde oplossingen aan klanten leveren, waarin onze datacenter koeling, onze datacenter behuizing, datacenter stroomverdeling, datacenter monitoring en datacenter management samenkomen. Je zou het ook customer excellence kunnen noemen, wij willen dat een klant in zijn volledige datacenter- en businessbehoefte optimaal tevreden wordt gesteld. Dat kun je als leverancier alleen realiseren door met een klant nauw samen te werken en lokaal zaken af te stemmen in de regio waar de behoefte aanwezig is.”  

---------------------------------
Over Minkels  

Minkels B.V. () is Europees fabrikant en wereldwijd leverancier van totaaloplossingen voor datacenter infrastructuur, met het hoofdkantoor, R&D afdeling en assemblagelijnen in Nederland (Veghel), eigen vestigingen in UK, Zwitserland, België en Frankrijk, alsmede agentschappen in Duitsland en Verenigde Staten. Het productportfolio van Minkels is onderverdeeld in oplossingen voor datacenter koeling (Varicondition®), datacenter behuizing (Varicon®), datacenter stroomverdeling (Varicon Power™) en datacenter monitoring (Varicontrol®). Belangrijke producten in het portfolio van Minkels zijn datacenter waterkoeling oplossingen (Varicondition H2O), hybride koelingoplossingen met lucht en water, alsmede Cold Corridor® systemen waarmee koude en warme luchtstromen rondom server racks op energie-efficiënte wijze van elkaar worden gescheiden.  

Tot de klanten van datacenter leverancier Minkels behoren ondermeer grote datacenter ketens, zoals Equinix, maar ook grote organisaties zoals Swisscom (Zwitserland), Radboud Universiteit Nijmegen, en mediabedrijf De Persgroep (België).  

Minkels is onderdeel van de Aegide Group (), een Europese speler op het gebied van het geïntegreerd ontwikkelen, produceren en vermarkten van hoogwaardige behuizingoplossingen voor de ICT- en hightech hightech industriële elektronicamarkt. Aegide Group is dit jaar genomineerd voor de FD Gazellen Award 2011, een prijs die jaarlijks door Het Financieele Dagblad wordt uitgereikt aan succesvolle ondernemingen met een gemiddelde groei in jaaromzet van minimaal 20 procent in drie opeenvolgende jaren. Minkels won het afgelopen jaar de Brabantse Economieprijs 2010. De prijs die driejaarlijks wordt uitgereikt is een initiatief van de provincie Noord-Brabant en bedoeld om succesvolle bedrijven te belonen, bedrijven die durven te investeren in innovatie en vernieuwende producten en dus voor dynamiek en economische groei zorgen.
 
---------------------------------
Mediacontact:

Minkels B.V.
Maartje van Alem, Marketing Communications Coördinator

+31 (0)413 311 184 

KINXX PR
Koen Stegeman

+31 (0)6 – 30491407          

Trefwoorden: Datacenter Amerika, datacenter behuizing, datacenter koeling, datacenter luchtkoeling, datacenter oplossingen, datacenter producten, datacenter stroomverdeling, Datacenter Verenigde Staten, datacenter vs, datacenter waterkoeling, luchtkoeling serverruimte, management serverruimte, serverruimte oplossingen, serverruimte stroomverdeling,

Contact Minkels

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share

Ander nieuws en updates van Minkels

Luchtstroommanagement is dé volgende stap in energie-efficiëntie datacenters van Minkels thumbnail
22-05-2012

Luchtstroommanagement is dé volgende stap in energie-efficiëntie datacenters

Minkels: "Na investeringen in energie-efficiënte koelingoplossingen en Cold Corridors is luchtstroommanagement dé volgende stap in het creëren van energie-efficiëntie in datacenters.”


Datacenter fabrikant Minkels lanceert VariconPower™: Serverruimte Rack PDU ’s van Minkels thumbnail
16-12-2011

Datacenter fabrikant Minkels lanceert VariconPower™: Serverruimte Rack PDU ’s

Minkels heeft onder de naam VariconPower™ een nieuwe productgroep gelanceerd, een complete productlijn met energie-efficiënte Rack PDU ’s, oftewel Power Distribution Units voor server racks.


Whitepaper: Tips & Tricks voor gebruik PUE als Management Beheertool Serverruimte van Minkels thumbnail
16-12-2011

Whitepaper: Tips & Tricks voor gebruik PUE als Management Beheertool Serverruimte

Whitepaper Serverruimte: Tips & Tricks for a professional use of PUE as a management tool’