ASML zoekt hightech-specialisten en biedt toegang tot virtuele cleanroom

Door: ASML  16-03-2006
Trefwoorden: It, Personeel, Hrm

Veldhoven, 13 maart 2006 - ASML investeert verder in toekomstige groei en start een bijzondere wervingscampagne voor hooggekwalificeerd personeel. De campagne past bij het innovatieve karakter van het bedrijf en de inhoudelijke uitdagingen die technici dagelijks tegenkomen in hun werk bij ASML. Een belangrijk onderdeel van de campagne is de website http://www.developyourfuture.nl. Daar kunnen kandidaten een blik werpen achter de schermen en informatie krijgen van ASML-medewerkers. Het is voor het eerst dat de cleanrooms bij ASML publiekelijk toegankelijk zijn.

De wervingssite van ASML, www.developyourfuture.nl, biedt een unieke kijk in een van de meest geavanceerde hightech-keukens van Nederland. Bezoekers krijgen een uitgebreide rondleiding door de cleanrooms - het kloppend hart - van ASML. Alle hoofddisciplines komen in woord én beeld aan bod: Imaging, Architecture & Integration, Measurement Systems, Software en Stages. De bezoeker kan zich zo een gedetailleerd beeld van ASML vormen. Tijdens de rondleiding ‘spreekt’ de bezoeker diverse technici van ASML die bijvoorbeeld modules testen en daarna integreren tot werkende systemen.

ASML maakt machines voor de chip industrie, die met een ongelooflijke nauwkeurigheid moeten werken. Er worden met deze systemen lijntjes afgebeeld op silicon wafers die momenteel net zo dik zijn als een tweeduizendste van een menselijke haar. De complexe machines komen tot stand door een optimale combinatie van verschillende technische disciplines, zoals elektronica, mechatronica, informatica en optica. ASML is wereldwijd markt en technologie leider en ligt 6 tot 9 maanden voor met product introducties op de twee Japanse concurrenten.

Open Dagen
Om in contact te komen met geschikte specialisten uit technische disciplines zoals software engineering, mechatronica, werktuigbouwkunde en elektronica organiseert ASML ook Open Dagen op de ASML-campus in Veldhoven, met een bezoek aan de echte cleanroom. De eerste Open Dag op 18 maart 2006 is speciaal ingericht voor software engineers. Op 1 april 2006 kunnen specialisten op het gebied van elektronica, natuur- en wiskunde, mechatronica en werktuigbouwkunde zich oriënteren op de ASML-campus. De Open Dagen duren van 10.00 tot 15.00 uur en geïnteresseerden schrijven zich in via de website: http://www.developyourfuture.nl.

Trefwoorden: Hrm, It, Personeel