Culinaire rally trekt veel bekijks op de Markt

Door: 10dens  17-04-2008

door Hessel de Ree.

Autoliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de Culi-Rally die ook Etten-Leur aandoet. (Foto Peter van Trijen/ het fotoburo)


Maandag 7 april 2008 - ETTEN-LEUR - Het geklik is zondagmiddag niet van de lucht op de Markt in Etten-Leur. Tientallen hobbyfotografen en autoliefhebbers komen helemaal aan hun trekken

Daar rijdt een zilvergrijze Bentley en daarachter volgt een knalgele Lambourghini. Maar wacht eens, links geeft een felrode Ferrari alweer gas om weg te rijden.

Een groepje jongens in de leeftijd van twaalf, dertien jaar holt naar de Magnum-bolide. Watertandend maken ze foto's en video-opnames met hun mobieltjes. Van dit soort voertuigen zijn de dromen gemaakt. Wat er nog aan ontbreekt, is dat Tom Selleck uit de Ferrari stapt, of Roger Moore uit de Aston Martin van James Bond ernaast. Maar nee, achter het stuur zitten heren van doorgaans middelbare leeftijd, gestoken in leren jasjes met niet zelden een keurig sjaaltje om de hals geknoopt. Ze zijn deelnemer aan de vijfde Culinaire Rally die afgelopen weekeinde door het West-Brabantse land reed. Het devies van de organisatie: Bourgondisch genieten aan de dis én achter het stuur.

In Etten-Leur schuiven de deelnemers aan in De Zwaan. Ze genieten hier van het voorgerecht, een 'tartaar van Rijsbergs rund en een schuim van ansjovis'. Restaurateur Roland Peijnenburg geniet zichtbaar van het evenement voor en in zijn zaak. Sommige deelnemers moet hij helpen bij de rallyvraag 'met welk product zijn opa bekend is geworden'. Dat de naam De Zwaan is afgeleid van een oud woord van 'dames van lichte zeden' was voor menig deelnemer evenmin gesneden koek.

Na de culinaire pitsstop in Etten- Leur staat 's middags het hoofdgerecht in restaurant Het Weeshuys in Geertruidenberg al weer te wachten. "Wat een bezoeking", verzucht een rallyrijder lachend.

>>De vijfde editie van de Culinaire Rally door Brabant trok zondag veel belangstelling van autoliefhebbers. De deelnemers aten Rijsbergs rund in De Zwaan.