Buitenlanddesk opent nieuwe markt voor ATP

Door: Buitenlanddesk  19-11-2008
Trefwoorden: Buitenland Hypotheken, Buitenlandse Geldverstrekkers, Buitenlandse Woning,

WAALWIJK, 19 NOVEMBER 2008 – Buitenlanddesk is een nieuw platform voor wonen, kopen en financieren van (tweede) woningen in het buitenland. Dit platform is speciaal ontwikkeld voor assurantietussenpersonen die omzetkansen willen benutten in de buitenlandse huizenmarkt.

“Het is vreemd dat de particulier voor het financieren van zijn tweede huis niet aanklopt bij zijn tussenpersoon”, aldus Astrid Brouwer, mede-initiatiefneemster en directeur van Buitenlanddesk. “Als totaal adviseur zou hij zijn klanten op financieel gebied moeten begeleiden bij de zoektocht naar het droomhuis in de zon. Maar wat blijkt: de particulier meldt zich nu bij een makelaar en bank. Die laatste is vaak geen specialist, in het gunstigste geval is er een buitenlandloket. Het is echter nooit core business en er is geen sprake van een onafhankelijk advies. En dat terwijl de interesse in een huis buiten Nederland jaarlijks toeneemt.

“Wist u dat in 2007 meer dan 123.000 emigranten ons land verlieten? Dat 1 op de 20 huishoudens een huis in het buitenland overweegt en dit onder jongeren zelfs 1 op 4 is?

Assurantietussenpersonen kunnen zich aansluiten bij Buitenlanddesk. Daarmee verzekeren zij zich van toegang tot meer dan 50 Nederlandse en buitenlandse geldverstrekkers voor woningen in het buitenland en een samenwerking met betrouwbare specialisten, zoals makelaars, juristen, notarissen, verhuizers, enzovoorts. Buitenlanddesk offreert de meest gunstige tarieven en voorwaarden aan de particulier, terwijl alle contact verloopt via het intermediair. In het voorjaar van 2009 starten de eerste workshops om het intermediair wegwijs te maken in deze voor hen relatief onbekende markt.

Verdienmodel
Het verdienmodel is simpel en helder. Voor iedere afgesloten hypotheek ontvangt de tussenpersoon 90 procent van de afsluitprovisie. Ook ontvangt hij een aanbrengfee bij verkoop van een woning uit het aanbod van de aangesloten makelaars op de website, alsmede doorlopende provisie op de afgesloten verzekeringen. Per land verschillen de bedragen. Buitenlanddesk geeft op aanvraag inzicht in de hoogte van de afsluitprovisies per land. Inschrijving bij Buitenlanddesk (red.: online via de website) kost eenmalig 25 euro aan administratiekosten. Daarnaast wordt een vast bedrag in rekening gebracht voor iedere, door de klant geaccepteerde hypotheekofferte. Buitenlanddesk werkt uitsluitend met bonafide partners. Daarom onderzoekt zij de staat van dienst van iedere tussenpersoon die zich als specialist bij de organisatie aanmeldt.

Wist u dat 3,7 miljoen 55-plussers meer dan 2 miljard euro besteden aan vakanties van 5 dagen en langer? En dat rond het jaar 2020 bijna 37% van de beroepsbevolking 50 jaar of ouder zal zijn?

Solide beleggen
Paul Saladin, mededirecteur: “Advieskantoren vragen me regelmatig of de huidige markt zich wel leent voor onze dienstverlening. Na de woekerpolis en de kredietcrisis zouden mensen de aankoop van een tweede huis wel even uit hun hoofd laten. Maar niets is minder waar. Uit een onlangs gehouden poll blijkt dat de helft van de mensen juist nu kansen ziet. Een tweede huis is niet alleen een droom die uitkomt, maar van oudsher ook een relatief veilige belegging. En last but not least, de huizenprijzen zijn in sommige regio’s extra aantrekkelijk geworden. Overigens is dit wel een punt waarover men zich moet laten voorlichten door een makelaar die de markt ter plekke kent. Gelukkig voorziet Buitenlanddesk ook in die contacten.“

No cure no pay campagne
Om kennis te maken met Buitenlanddesk staat er een gratis campagne klaar op de website. Tussenpersonen kunnen daar tekst downloaden voor een eigen Direct Mailing naar hun klantenkring. Op die manier kunnen ze vooraf peilen of er interesse is. Bij gebleken animo kan de tussenpersoon zich aanmelden bij Buitenlanddesk en gebruikmaken van hun dienstverlening. Buitenlanddesk verstuurt regelmatig een digitale nieuwsbrief aan het intermediair. In de eerste uitgave staat stap voor stap beschreven hoe de eigen markt te bewerken met deze nieuwe dienstverlening. Aan alles is gedacht. Wilt u de nieuwsbrief ook ontvangen, stuurt u dan een mail aan specialist@buitenlanddesk.nl

Trefwoorden: Buitenland Hypotheken, Buitenlandse Geldverstrekkers, Buitenlandse Woning,