HC Groep uit Waalwijk neemt Barcol-Air over

Door: Hc Groep  31-01-2006
Trefwoorden: Bouw, Industrie, Bedrijfsovername

Luchttechniek specialist vervolmaakt product- en dienstaanbod

Waalwijk, 31 januari 2006 - Vandaag ondertekenden HC Groep en Invensys, de huidige aandeelhouder van Barcol-Air, de koopovereenkomst van de luchtverdeel- en regeltechniekspecialist. De daadwerkelijke overname van het bedrijf zal per 31 maart 2006 plaatsvinden.

De HC Groep biedt een brede range aan producten en diensten op het gebied van luchtbehandelingstechniek en voorziet door deze overname in haar ambitie om haar klanten een meer compleet productaanbod te bieden. Chairman Henk Dekkers: "Onze huidige vier bedrijfsonderdelen hebben nagenoeg hetzelfde relatiebestand. Wij willen het voor onze relaties mogelijk maken om al hun luchtbehandelingsvraagstukken met ons op te lossen. De overname van Barcol-Air past dan ook goed in onze groeistrategie."

Er bestaat reeds een aantal jaren een nauwe samenwerking tussen de HC Groep en Barcol-Air op het gebied van klimaatplafonds. "Het productaanbod van Barcol-Air is compleet aanvullend op dat van ons en bovendien sluiten de bedrijfsculturen naadloos op elkaar aan. Barcol-Air is dus een natuurlijke toevoeging aan onze groep", aldus Dekkers.

Door de overname van Barcol-Air stijgt de totale omzet van de HC groep naar ruim ? 35 miljoen en wordt het aantal medewerkers vergroot tot meer dan 100. Het productaanbod wordt met name uitgebreid op het gebied van luchtverdeel- en regeltechniek, het deelsegment waar Barcol-Air mede-marktleider is. Tevens heeft Barcol-Air een eigen R&D afdeling en beschikt het bedrijf over een klimaatlaboratorium waar het thermisch comfort getest kan worden.

HC Groep spreekt haar volledige vertrouwen uit in de huidige directie van Barcol-Air, die ook na de overname de dagelijkse leiding over het bedrijf zal voeren. Ook de naam Barcol-Air zal worden gehandhaafd.

HC Groep werd opgericht in 1990 en is gevestigd in Waalwijk. De groep heeft vier bedrijfsonderdelen: Holland Conditioning voor klimaatbeheersing, HCKP voor de klimaatplafonds, HCPS voor parkeergarage ventilatiesystemen en HCTN dat luchtbehandelingsapparaten levert.

Trefwoorden: Bedrijfsovername, Bouw, Industrie

Contact Hc Groep

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share