Doppen montagemachines voor de verpakkingsindustrie

Door: Newton  08-04-2009
Trefwoorden: Doppen, Montagemachines, Doppen Montagemachines

http://www.doppenmachine.nl

Doppen montagemachines voor de verpakkingsindustrie


De volgende informatie vormt een toepassingsoverzicht voor de keuze van machines die doppen monteren en werken met een capaciteit tot circa 200 doppen per minuut.
De doppen montagemachines die hier worden omschreven worden vooral gebruikt bij plastic en metalen doppen en sommige typen kurken. De informatie omvat zowel manueel bediende machines, semi-automatische machines als volautomatische machines.

Genoemde doppen montagemachines worden vaak toegepast voor doppen voor het afdekken van de meeste plastic en glazen flessen en potten die gebruikt worden in food, beverage, en de chemische en farmaceutische en cosmetische industrie. Voor toepassing van aluminium doppen (ROPP) en voor het kurken van wijnflessen zijn deze machines in principe niet geschikt.

Aanvoer van doppen
Aanvoer van doppen kan gebeuren met behulp van één of meerdere trilvullers of centrifugaal vullers. Afhankelijk van de dopdiameter kan met één trilvuller tot ongeveer 40 stuks doppen per minuut aangevoerd worden. Daarboven dienen meerdere trilvullers of één centrifugaal vuller toegepast te worden.

Één centrifugaal vuller kan meer dan 200 doppen per minuut aanvoeren.

Een centrifugaal vuller kent een hogere investering, maar is efficiënter, vriendelijker voor het product, geluidsarm en heeft een hogere en duurzamere output.

Automatische inline dop montagemachine
In lijn wordt eerst de dop geplaatst, vervolgens in lijn aangedrukt of aangedraaid.
Dit is de meest gebruikte en populairste dop montagemachine, omdat het werkt voor de meeste flessen en doppen bij snelheden tot 200 doppen per minuut, afhankelijk van de dopgrootte en de fles of pot afmetingen...

Trefwoorden: Doppen, Doppen Montagemachines, Montagemachine, Montagemachines,