Veelzijdig aluminium profiel voor standaard bouten en moeren!

Door: Newton  26-05-2009
Trefwoorden: Aluminium Profiel, Aluminium Profielsysteem

http://www.profielsysteem.nl/

Veelzijdig aluminium profiel voor standaard bouten en moeren!

Flexibel en snel

Flexibiliteit en snelheid zijn voor veel bedrijven belangrijke factoren om kwaliteit te optimaliseren, concurrerend te blijven en om met het team beter te presteren. Newton biedt een effectief programma aluminiumprofielen en accessoires en uitgekiende software voor het ontwerpen. Alles is erop gericht om ontwerptijd en fabricagetijd te verkorten. U bespaart tijd!

Flexibel en snel construeren...

Know how

Newton heeft meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van aluminium profielsystemen. In die tijd hebben wij componenten en samenstellingen geleverd aan het midden- en kleinbedrijf en multinationals in diverse branches en diverse landen. Daarbij gaat het om zowel grote als kleine opdrachten variërend van het leveren van een paar meter profiel met enkele verbindingen, voorbewerkte producten volgens tekening tot compleet samengestelde machineframes met alles er op en er aan.

Onze adviseurs en constructeurs weten wat mogelijk is met het aluminium profielsysteem. Newton beschikt over een goed geoutilleerde werkplaats en onze monteurs kunnen netjes en efficiënt een samengesteld geheel bouwen.

Newton heeft kennis en ervaring waar u wat aan hebt...

Een breed assortiment

Het systeem bestaat uit o.a. aluminium profielen, verbindingen, afdichtingen, scharnieren, hang- en sluitwerk, panelen, lineair geleidingen, aandrijvingen en besturingen. De profielen en accessoires zijn zo gestandaardiseerd dat er voor specifieke constructies flexibel en snel met standaard componenten een oplossing gerealiseerd kan worden.

Verreweg de meeste profielen en componenten zijn direct uit voorraad leverbaar.

Vanzelfsprekend kunt u er ook voor kiezen om uw profiel op maat te laten zagen of te laten voorzien van
schroefdraad, boor- of tapgaten.

Uw gewenste montage van samenstellingen, zoals machineframes en afschermingen, voeren wij graag voor u
uit.

Het volledige assortiment is in 3D te gebruiken.
Toepassingen

Er zijn oplossingen gemaakt voor o.a. machineframes, veiligheids- en geluidsafschermingen, ergonomische werkplekken, dynamische lineairsystemen, handlingsystemen, verstelsystemen, transportsystemen, vitrines enzovoorts.

Voordelen

Het aluminium profielsysteem is flexibel, herbruikbaar, schoon en oppervlaktebehandelingen zijn niet nodig.

Specifiek is de werksnelheid.
Dat komt o.a door de supersnelle Minitec verbinder die de constructeur snel kan toepassen en die zonder enige voorbewerking snel gemonteerd kan worden.

Een ander specifiek voordeel is het gebruik van standaard bouten en moeren.
Daarmee bespaart u veel en ook is het gemakkelijk in het gebruik.
Bespaar ontwerptijd en voorbereidingstijd.

Het systeem heeft een duidelijke internetcatalogus die altijd up to date is en een uitgebreid online ICAD programma (ook op CD verkrijgbaar) waarmee u tekenblokken direct kunt downloaden zodat u altijd de juiste tekeningen bij de hand heeft. De verbinders zijn bijzonder gebruiksvriendelijk voor zowel constructeur als monteur! Zie hiervoor:

E-Catalogus starten
ICAD Online starten

De organisatie

Wij houden ervan om samen te werken en om een passende aanbieding voor u uit te werken of het nu gaat om grote of kleine opdrachten. Onze organisatie is klantgericht en flexibel, de aluminium profielsysteem componenten zijn op voorraad en wij zijn in staat om u snel en goed te helpen. Onze binnendienst- en buitendienstmedewerkers hebben genoeg praktische ervaring in het werken met profiel om u goed te adviseren.
Minitec profielverbinder

Uniek: De Minitec profielverbinder
Deze verbinder reduceert uw kosten, ontwerptijd en fabricagetijd serieus! Uiterst voordelige en montagevriendelijke verbinder met minimale bewerking. Toepasbaar in allerlei constructies. De verbinder met zelftappende Torxbout M8 kan direct in het profiel geschroefd worden, zonder voorbewerking.

De voordelen
Profielhoeken blijven geheel vrij voor bevestigen van panelen of andere accesoires.
Geheel onzichtbaar.
Verstelmogelijkheid.
Gefixeerd tegen verdraaien.
Belastbaarheid 6000 N (profiel UL 4000 N).
Eenvoudig realiseren van kruisverbindingen.
ESD veilige verbinding.

Zo eenvoudig is de Minitec profielverbinder:

1. Profielverbinder tegen het profiel aanschroeven.
2. Profiel met verbinder in het profiel schuiven.
3. Met inbusbout aandraaien.
En Klaar...!

Trefwoorden: Aluminium Profiel, Aluminium Profielsysteem