Pooltechnics produceert zwembadafdekkingen, die het water ook verwarmen.

Pooltechnics produceert zwembadafdekkingen, die het water ook verwarmen. van Pooltechnics

Door: Pooltechnics  27-06-2008

PoolTechnics BV bestaat in 2008 al 30 jaar en heeft zich gespecialiseerd in de fabricage van zwembadafdekkingen.

Leo de Jong vertelt: “De markt is behoorlijk veranderd in die 30 jaar. Vroeger ging het in eerste instantie om een eenvoudig net, dat vooral bedoeld was om het water schoon te houden in de maanden dat het zwembad nauwelijks gebruikt werd. Nu is een industrie ontstaan voor een compleet programma afdekkingen, waarbij duurzame kwaliteit, veiligheid en energiebesparing de belangrijkste rol spelen. Vooral de Hydrodeck afdekking met Solar lamellen, die het water ook verwarmen met zonne-energie, is een groot succes.

De productieafdeling op de locatie van 4000 m² aan de Sluisweg is sterk geautomatiseerd. Vooral de lamellenproductiestraat is uniek is in Europa. De lamellen worden volautomatisch op maat gemaakt, voorzien van gepatenteerde eindkappen en verpakt. Ook produceert Pooltechnics speciale motoren, die in het water worden gemonteerd. “Een eigen ontwikkeling,” zegt De Jong en” uniek is de garantie van 10 jaar”. “ We leveren onze producten af bij distributeurs in nagenoeg alle Europese landen en zijn daarbij gebonden aan een zeer korte levertijd.

Pooltechnics geeft werk aan 17 mensen, hiervan houdt de helft zich met de productie bezig. De andere medewerkers werken op de afdelingen verkoop en productontwikkeling. Er wordt intensief samengewerkt met een aantal bedrijven uit onze regio.

“We leveren onze Hydrodeck-systemen over geheel Europa en naar Nieuw Zeeland. In Nieuw Zeeland werken we succesvol samen met Nederlanders, die vroeger gemigreerd zijn en producten uit ons land sterk waarderen.
In Europa zijn vooral landen als Duitsland, Frankrijk en Spanje belangrijke markten. Circa 40 % van de afdeksystemen is voor de Nederlandse markt. In Nederland is door de samenwerking met de organisatie en infocentrum ZWEMBADPLEIN.NL een groot marktaandeel bereikt. Er zijn ca 60 st vakkundige zwembadinstallateurs bij aangesloten, die zorgen voor een kwaliteitsproduct en goede service. Mede hierdoor verwachten we voor de komende jaren dan ook een sterke groei. Er zijn nu nieuwe, sterke SOLAR lamellen beschikbaar, die nog meer zonnewarmte opnemen en tevens voor een veiliger zwembad zorgen,” verduidelijkt Leo de Jong. “De afdeksystemen kunnen zowel boven het water als in de zwembadwand of in de bodem worden aangebracht. Ze zijn bovendien in meerdere kleuren leverbaar.”

Pooltechnics levert niet alleen afdekkingen voor privé zwembaden, maar is ook gespecialiseerd in het afdekken van grote buitenbaden. Recentelijk is bij de gemeente Delden een afdekking opgeleverd van 50 x 25m, die in het water is ingebouwd. In het zwembad in Sprang Capelle wordt een zonne-energieconcept toegepast, waarbij het water wordt verwarmd door speciale rubbercollectoren. Door de huidige gasprijs en de nieuwe energiebesparingsubsidies is de toekomst voor Pooltechnics veelbelovend, want de systemen verdienen zich in een recordtijd terug.

In Geldrop is een groot zwembad informatiecentrum met een showroom, waar de systemen worden gedemonstreerd. Informatie hierover is te vinden op www.zwembadplein.nl en www.pooltechnics.nl

Pooltechnics B.V.
Sluisweg 30-30a
5145 PE Waalwijk
Tel.: 0416-561888
Fax: 0416-561541
E-mail: info@pooltechnics.nl
Website: www.pooltechnics.nl