Zonne-energie voor zwembaden

Zonne-energie voor zwembaden van Pooltechnics

Door: Pooltechnics  27-06-2008

De zon is de ideale energiebron om zwemwater te verwarmen: comfortabel, betrouwbaar en duurzaam. Tegelijkertijd levert de zon ook een flinke bijdrage aan de vermindering van energiekosten, omdat er minder gas nodig is voor de verwarming van het water.

Verschillende eigenaren van zwembaden hebben al ontdekt dat toepassing van zonne-energie voordelen oplevert:
- Lagere energiekosten omdat de verwarmingsketel veel minder of zelfs niet meer hoeft bij te verwarmen.
- Het gebruik van zonne-energie is een milieuvriendelijke manier om het zwemwater te verwarmen.
- Verlenging van het zwemseizoen met twee maanden (in vergelijking met een onverwarmd openluchtbad).

Daarnaast hebben zonne-energiesystemen nauwelijks of geen onderhoud nodig. Kiezen voor een zonne-energiesysteem betekent dus kiezen voor een toekomstgerichte en rendabele techniek zonder concessies te doen op het gebied van comfort.

Zonnecollector; altijd warmte!
Het belangrijkste onderdeel van een zonne-energie systeem is de collector, die zonlicht omzet in warmte. Collectoren kunnen zowel op het dak als op de grond geplaatst worden. Zelfs bij bewolkte lucht kunnen de collectoren nog warmte leveren. Ze zijn namelijk zo gemaakt dat ze licht omzetten in warmte. Als de zon volop schijnt, warmt het water snel op. Als het bewolkt is, duurt het wat langer voordat het water op temperatuur is. Collectoren leveren voldoende warmte om bijvoorbeeld een buitenbad bijna het hele zwemseizoen op een aangename temperatuur te houden of gedurende het hele jaar een bijdrage leveren aan de verwarming van het zwemwater van een binnenbad.


PoolTechnics verkoopt zowel Suncell polypropoleen panelen voor hellende vlakken als Polytub absorber installaties voor platte daken en horizontale vlakken. Met behulp van de professioneel uitgewerkte bevestigingssystemen kunnen snel en correct veilige en vakkundige installaties worden gebouwd.