special effects | special effects informatie

Door: Seo Marketeers, Hoog In Google, Hoog Scoren In Zoekmachines  19-07-2009

http://www.special-effects-smg.com/specialeffects/

SPECIAL EFFECTS


Special Effects, ook wel visual effects genoemd is het beinvloeden van onze waarneming.
Totale scenes die zich buiten af lijken te spelen kunnen gewoon in een studio opgenomen zijn.
Dit gebeurt meestal met een blue of green screen.


Blue screen
Een blue screen is een groot blauw doek of speciale blauwe verf. Blue screen wordt meestal gebruikt bij High Definition of film producties.
Nadat de opnames zijn voltooid wordt er in een zogenaamde special effects editing suite de blauwe achtergrond weg ge-keyed waardoor de productiemensen de achtergrond kunnen vervangen.


Green screen
Green screen wordt meestal toegepast bij videoproducties. Dit is omdat de videocamera minder scherpte op kan nemen. Groen (helderste kleur) is dan de beste keus. Er wordt ook alleen de kleuren blauw en groen gebruikt. Dit komt omdat ze het verste van onze huidskleur vandaan zitten.

Special effects bestaat vooral uit CGI: computer generated images. Dit wordt gemaakt met softwarepakketten met o.a Adobe After Effects, 3D MAX, Maya en Cinema 4D. Door goed gebruik van verlichting en kleurcorrecties kan 3d er erg realistisch uitzien.
Neem bijvoorbeld de Harry Potter films. Deze zitten bomvol special en visual effects.


Compositing
Special effects compositing is het samensmelten van diverse beelden (echte beelden en 3d) en zodanige kleurcorrecties toepassen zodat het lijkt alsof het 1 geheel is.
Compositing vormt dan ook het hart van special effects. Wanneer dit proces niet (goed) afgerond wordt zal de scene erg nep en amateuristisch lijken.


Contact Seo Marketeers, Hoog In Google, Hoog Scoren In Zoekmachines

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share