Ontwerp presentatie Solar Team Twente verlicht met LED verlichting.

Ontwerp presentatie Solar Team Twente verlicht met LED verlichting. van Led Benelux

Door: Led Benelux  09-04-2009
Trefwoorden: Led

Over 240 dagen is het zover, dan staat het Solar Team Twente in Australie aan de start van de 10e World Solar Challenge. Het ontwerp van de nieuwe Twentse zonneauto is afgerond en de bouw is begonnen. Woensdag (08-04-2009) was de presentatie van het ontwerp in gebouw de Vrijhof op het terrein van de Universiteit van Twente. 

Een meeverende laag van hoogwaardig elastiek, dat normaliter wordt gebruikt om het vacuüm van koffiepakken te testen. Dat is één van de noviteiten waarmee zonnewagen T3 van het Solar Team Twente de topsnelheid naar 140 kilometer wil opvoeren.

Door bij het ontwerp meer uit te gaan van de aerodynamica, moet de wagen 25 procent sneller worden dan de Twente One 2007. Die werd zesde in de World Solar Challenge. Die race voor zonnewagens door Australië beleeft de tiende editie. Het ontwerp van de T3 werd zojuist gepresenteerd.

Het ontwerp is verlicht met LED Benelux neutraal witte LED-strips (RLS-50-2.4W-NW-LB).

logosst.png

Solar Team Twente gaat de uitdaging aan en doet mee aan de meest prestigieuze challenge op het gebied van duurzame energie. Het Team gaat in een jaar tijd een zonneauto ontwerpen, bouwen en testen om vervolgens mee te racen in de World Solar Challenge® in Australië. Daar wordt binnen een week een afstand van 3010 km afgelegd van Darwin naar Adelaide, dwars door de outback van Australië.

Het Team zet met deze internationale challenge de hoogstaande technologie van Twente op de wereldkaart en laat zien hoe innovatief de regio Twente is.

Solar Team Twente

challenging future technology

 

 

 

 

 

 

www.ledbenelux.nl

Trefwoorden: Led