GOLFERS VERBETEREN HUN SWING MET DE UNIEKE SUUNTO G6

Door: Robijns  07-07-2006
Trefwoorden: Golf, Horloge, Suunto

Met de Suunto G6 wordt het eenvoudig om je swing te analyseren en dus beter en constanter te presteren. Het geheim van de Suunto G6 zit ‘m in 3 interne sensoren die in 200 keer per seconde (!) de verschillende aspecten van een slag meten en real time aangeven. Zo geeft de G6 informatie over tempo, ritme, hoek van de terugslag en snelheid van de slagkop.

In de test-modus wordt een serie van slagen in het geheugen opgeslagen en is later de consistens-index af te lezen. Deze geeft u tips over de stand van uw "spier-geheugen" tijdens het golfen en de variatie´s van de diverse slagen. Tijdens het golfspel bespaart de Suunto G6 bovendien het nodige schrijfwerk. Alle informatie over de score, handicap, etc. zijn per knopdruk snel op te roepen. Op de golfplaats berekent de Suunto G6 ook statistische gegevens zoals fairway-treffers, GIRs, Up & Downs, sand saves, putts en strafslagen.
De Suunto G6 Pro uitvoering voegt een extra dimensie toe. Met de Suunto Golf Manager Software zijn op de PC, de swing en de andere gemeten gegevens professioneel te analyseren.

De bekende PGA sterspeler Davis Love III traint inmiddels een aantal maanden met de Suunto G6: “The Suunto G6 takes the guesswork out of improving your swing. It’s a professional tool that pinpoints areas for improvement and quantifies the feeling of a good swing. If your tempo is off by a few tenths of a second, or if your backswing is a few degrees too long, the Suunto G6 lets you know on the spot with total accuracy.”
De verkoopadvies prijs van de Suunto G6 is 429,- Euro. De G6 Pro (met lederen band, software en interface) bedraagt 529,- Euro.
Het Finse Suunto is producent van hoogwaardige meetinstrumenten en marktleider in de duiksport, outdoor, snowsport en watersport. Met de introductie van de t6 en Team Sports Equipment verovert Suunto ook in sneltempo de markt van de (top)sporters en (top)sportteams. Suunto is onderdeel van de beursgenoteerde Finse onderneming AMER. Met merken als Wilson, Atomic, Precor, Salomon, Suunto en Mavic behoort AMER tot een van de grootste sportmerken leveranciers in de wereld.

Trefwoorden: Golf, Horloge, Suunto