AGU heeft een nieuw logo

AGU heeft een nieuw logo van Agu

Door: Agu  22-05-2006
Trefwoorden: Communicatie, Marketing, Huisstijl

Na 34 jaar heeft het jubilerende AGU haar logo vernieuwd. De traditionele klaver en de drie kleine letters waren toe aan een kritische blik en dat heeft uiteindelijk geresulteerd in het logo, zoals het ook hierboven is afgedrukt.

Het oude, vertrouwde logo (dat gedurende de afgelopen 34 jaar op miljoenen uitingen is verschenen) voldoet niet meer aan de eisen. Een logo of beeldmerk moet uitstralen waar het bedrijf voor staat en dat was met het oude logo niet meer helemaal het geval.

De naam AGU zal voortaan in hoofdletters vermeld worden. Kapitale letters geven meer kracht aan de naam, staan voor ‘stevigheid’ en ‘stabiliteit’. De letters zijn afgerond wat staat voor ‘vertrouwen’ en ‘zekerheid’. De basisvormen van de drie letters zijn hetzelfde, alleen gekanteld of omgedraaid. De belangrijkste wijziging is natuurlijk het aloude klavertje dat inmiddels al op miljarden uitingen is verschenen. In deze moderne, eigentijdse versie zijn de vertrouwde vormen nog voor een groot gedeelte te herkennen. De kleur rood blijft (voor de grafici: Pantone kleur 186).

Het nieuwe logo wordt gebracht in het jaar dat AGU haar 40 jarig bestaan viert.

Trefwoorden: Communicatie, Huisstijl, Marketing