Lars Dekker Uurwerkreparatie

Door: Lars Dekker Uurwerkreparatie  02-03-2007
Trefwoorden: Comtoise, Stoelklok, Schoolklok

U kunt bij ons terecht voor vakkundige reparaties en het schoonmaken en afstellen van uw klok. Wist u dat een onderhoudsbeurt zeer is aan te bevelen voor ieder uurwerk? Het is van belang dat het uurwerk elke 5 à 6 jaar wordt schoongemaakt en op de juiste punten van nieuwe olie en vet wordt voorzien. Dan kunnen de lagers niet drooglopen en hiermee voorkomt u onnodige slijtage. Ook als de klok nog goed loopt is dit onderhoud wel aan te raden, want metaaldeeltjes met olie vermengt zal gaan werken als een soort slijpmiddel! De kosten zijn relatief laag als u uw klok tijdig laat schoonmaken. Uw klok zal dan langer probleemloos lopen.

Een onderhoudsbeurt kan bestaan uit:

  • het demonteren van het uurwerk
  • de tappen polijsten
  • het uurwerk verbussen op de plaatsen waar te veel slijtage is ontstaan
  • het schoonmaken van alle losse onderdelen
  • het monteren van het uurwerk
  • het afstellen van het gang- en slagwerk
  • het uurwerk voorzien van de benodigde olie en vet.

In mijn werkplaats wordt uw uurwerk volledig en deskundig nagekeken en gerepareerd. Hierdoor zal uw klok haar taak om de juiste tijd aan te geven weer goed kunnen uitvoeren.

Ook voor uw horloge bent u bij ons aan het juiste adres: bij een onderhoudsbeurt worden alle onderdelen nagekeken op hun functie en worden, indien nodig, vervangen. Na het uitpennen wordt het uurwerk schoongemaakt in een speciale schoonmaakmachine. Bij de montage wordt het uurwerk voorzien van de geëigende smeermiddelen.
De kast wordt schoongemaakt en, indien gewenst en mogelijk, gepolijst. De kastonderdelen (glas, kroon en poussoirs) worden nagezien en indien nodig vervangen; dit om de waterdichtheid te waarborgen. Het uurwerk wordt in de kast gemonteerd en getest op nauwkeurigheid en loopduur.
Nadat de reparatie is voltooid, adviseer ik iedere 5 tot 7 jaar onderhoud aan een mechanisch uurwerk, aangezien dit noodzakelijk is voor de goede werking van het uurwerk.

Trefwoorden: Comtoise, Franse Klokken, Friese Klok, Friese Staartklok, Schippertje, Schoolklok, Snaarregulator, Stoelklok

Contact Lars Dekker Uurwerkreparatie

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share