Schaatstalent Jan Blokhuijsen mede naar de top door sponsorcontract Regio Talent Werving & Selectie

Schaatstalent Jan Blokhuijsen mede naar de top door sponsorcontract Regio Talent Werving & Selectie van Regio Talent

Door: Regio Talent  13-02-2007
Trefwoorden: Werving, Selectie, Talent

Het jonge en veelbelovende schaatstalent Jan Blokhuijsen (17 jaar) uit Noord-Scharwoude, valt op door zijn sportieve prestaties. Afgelopen weekend miste Jan op een haar na een po-diumplaats op de NK voor Junioren. Op 8 februari 2007 tekende Jan een sponsorcontract tot en met het volgende schaatsseizoen (2007/2008) met Regio Talent Werving & Selectie. Regio Talent in Alkmaar is een Werving & Selectiebureau, gericht op startend talent en ervaren professionals tot 10 jaar werkervaring. Daarnaast heeft Regio Talent als doel een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van (jong) sporttalent in de regio. Door het verstrekken van een financiële bijdrage, krijgt de sporter meer armslag om zijn of haar sport op (hoog) niveau te beoefenen.

Deze doelstelling wordt vorm gegeven met de sponsorovereenkomst met Jan Blokhuijsen. De jonge schaatser is zelf zeer verheugd over zijn sponsoring. Hij wordt hierdoor financieel ondersteund en met raad en daad bijgestaan door Regio Talent om zijn sportcarrière een verdere impuls te geven, maar ook om naar de toekomst toe een balans tussen sportprestaties en studieresultaten te realiseren.

Sportieve prestaties
Afgelopen weekend reed Jan als eerste jaars A Junior naar een 4e plaats op het NK, waar-mee hij zich als reserve heeft geplaatst voor de WK Junioren in Insbrück op 23 tot en met 25 februari a.s. Door ondermeer een zilveren medaille op de 5000 meter en een vierde plaats op de 3000 meter liet hij zien bij de beste 4 van de Nederlandse A junioren te horen. Ook het vorige schaatsseizoen (toen nog 16 jaar) liet hij uitstekende prestaties zien. Jan schaatst in de KNSB selectie Noord Holland/Utrecht, hij traint 12 keer per week, waarvan 6 keer op IJs-baan de Meent in Alkmaar. In de zomer is Jan fanantiek op de skeeler om zijn techniek en conditie op pijl te houden. Hiermee heeft hij overigens ook uitstekende prestaties geleverd. Zo werd hij al eerder maarliefst 7 keer Nederlands kampioen en Europees kampioen op de 10000m.

Jan Blokhuijsen laat de veelzijdigheid van een allrounder zien en heeft vergaande ambities. Volgend seizoen hoopt hij in zijn tweede jaar bij de A Junioren zowel nationaal als internatio-naal hoge ogen te gooien. Ook zal Jan vanaf september 2007, na zijn VWO diploma starten aan de Universiteit van Amsterdam met een studie Economie. Wij wensen Jan alle succes toe om zijn doelen te bereiken en Regio Talent zal hem daarin supporten en ondersteunen. Jan zal via de website van Regio Talent (www.regiotalent.nl) regelmatig verslag doen van zijn vorderingen en prestaties.


Voor vragen kunt u contact opnemen met Robrecht Bakker, Manager bij Regio Talent in Alkmaar. Telefoon: 06-15056726 of r.bakker@regiotalent. zie ook www.regiotalent.nl

Trefwoorden: Knsb, Schaatsen, Selectie, Talent, Werving